U multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice (sjeverni toranj), u organizaciji JCI Split održat će se 31. svibnja 2017. u 17:00h predavanje na temu "Što bih volio da sam znao kad sam studirao?".
Predavanje će održati Luka Abrus.
Luka Abrus stoji iza dvije uspješne tvrtke, Fivea i ShoutEma, koje su osim u Hrvatskoj prepoznate i u svijetu. Sa uredima u New Yorku, Zagrebu i Osijeku, Luki su višednevna poslovna putovanja postala svakodnevnica, ali mladom poslovnjaku to nije dovoljno.
Bavi se vaterpolom, jedri, svira klavir, član je grupe Kopito te predaje na privatnom Veleučilištu Vern’ u Zagrebu. Dolazi iz glumačke i novinarske obitelji – majka mu je glumica Nada Abrus, a otac Krešimir Fijačko. Usprkos tome što mu je gluma oduvijek bila vrlo primamljiva nije mogla pobijediti svijet računala. Ipak, Luka je svoju kreativnu stranu pretočio u tekst pa je tako već sa 22 godine počeo objavljivati knjige, a isto tako piše i za računalne magazine. 


Svestrani Luka uspio je s(p)retno spojiti uspješno vođenje posla i osobni život koji su se toliko isprepleli da danas među njima ne vidi granicu.

Dođite na predavanje i saznajte još zanimljivih stvari o Luki od kojega svi možemo puno toga naučiti. Luka će pričati o stvarima za koje je mislio da ih kuži za vrijeme fakulteta, a zapravo o njima nije imao pojma. Pričat će što je naučio radeći u tri manja startupa, u velikoj korporaciji i u dva vlastita biznisa. Pričat će o poslu, projektima, ljudima, investicijama, idejama, timu, izvozu u SAD, o započinjanju novog posla, dizajnu, zapošljavanju. 

Još te jednom pozivamo da poslušaš Luku Abrusa, mladog poslovnjaka sa puno iskustva! Dođi, nauči ponešto i motiviraj se!