II. međunarodna multidisciplinarna konferencija o računalnim i energijskim znanostima SpliTech 2017. započela je 13. srpnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Konferenciju zajedno organiziraju Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje i Medicinski fakultet, a okuplja znanstvenike i stručnjake iz akademske zajednice, gospodarstva kao i iz javnih institucija, kako bi razmijenili znanja na području e-zdravlja, pametnog okružja/grada i energije, te doprinijeli razvitku znanosti, gospodarstva u regiji, državi te svijetu.

Dekan FESB-a prof. dr.sc. Sven Gotovac pozdravio je okupljene, zaželjevši im uspješan rad, ali i ugodan boravak u Splitu. Dekan se također zahvalio organizacijskom odboru na uloženom trudu i uspješnoj realizaciji konferencije, obećavši potporu fakulteta i u idućim godinama, obzirom da se radi o iznimno značajnom skupu.

Važnost konferencije istaknuo je i dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš, izrazivši zadovoljstvo zbog zajedničke suradnje jer je puno područja u medicini u kojima je upravo rad s inženjerima nužan i značajan.

Sudionike je pozdravio i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović poželjevši im dobrodošlicu.
Sveučilište potiče interdisciplinarnost i međusobnu suradnju sastavnica jer to donosi nova znanja i spoznaje, kao i mogućnost stvaranja novih tvrtki te razvoj gospodarstva. Nadam se da će naše Sveučilište biti lider u ovim područjima znanosti te u osnivanju i razvoju strt-up tvrtki, stoga su upravo ovakve konferencije iznimno značajne – istaknuo je rektor Anđelinović dodavši da se ujedno organizacijom ovakvih događanja potiče i razvoj kongresnog turizma.

Konferenciji su potporu dali i prorektor Sveučilišta u Splitu prof,.dr.sc. Marko Rosić, zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović te Damir Brčić iz Splitsko-dalmatinske županije.