Jednodnevna konferencija  u sklopu projekta "Suradnjom protiv apatije-Suprotiva" bit će održana u studentskom domu Dr. Franjo Tuđman 26. kolovoza 2017. s početkom u 9:30 sati.

"Suradnjom protiv apatije" projekt je Svjetskog saveza mladih Hrvatska u partnerstvu s udrugama SplitMisli, Prizma, Impress, Podum i Klubom mladih Rijeka, koji se odvija u četiri grada (Split, Osijek, Rijeka i Zagreb) a koji za cilj ima upoznati mlade u Hrvatskoj s njihovim pravima te dokumentima i tijelima relevantnima za status mladih u našoj zemlji. Naglasak je na 'Nacionalnom programu za mlade' kao najvažnijem strateškom dokumentu RH na temelju kojeg bi se trebale kreirati politike i mjere izravno povezane s mladima.
Cilj projekta je prvenstveno motivirati mlade da se uključe u političke i društvene procese, povezivanje mladih iz različitih dijelova RH te osnaživanje mladih kroz edukaciju kako bi uistinu mogli postati pokretači promjena u društvu u kojem žive.
Svoje sudjelovanje su potvrdili saborska zastupnica, gradska i županijska vijećnica Mosta Ivana Ninčević-Lesandrić, gradski vijećnici Tonći Blažević (HSLS) i Natalija Tafra Bazina (Pemetno). Uz njih će svoja razmišljanja o problemima i prilikama mladih u Splitu i županiji sa sudionicima podijeliti, i panelom moderirati profesorica Marita Brčić Kuljiš.

Projekt “Suradnjom Protiv Apatije - Suprotiva” nastao je kao odgovor na: trenutačni položaj mladih u državi, problem neuključenosti s obzirom na promjene sutrašnjice i dezintegriranost lokalnih zajednica. 
Upoznati smo da su mladi sugrađani naše zemlje obeshrabreni i nemotivirani sudjelovati u procesima donošenja odluka na državnoj razini.
Posljedica takvog stanja je učestli osjećaj nemoći i razočaranosti koji često dovodi do iseljavanja iz zemlje. Želimo postati promjena ostavljajući svoj trag, okupljujući se oko zajedničkih interesa.

Upoznajmo se i povežimo. Prisustovanje je besplatno, a troškovi sudjelovanja i organizacije pokriveni su sredstvima potpore ( putni troškovi za prijevoz unutar Splitsko-Dalmatinske županije, hrana, piće i materijali okupljanja).

Plan i raspored susreta:

09:30 - Registracija sudionika

10:00 - Otvaranje konferencije 

11:00 - Nacionalni program za mlade

12:15 - Ručak

14:00 - Istraživanje potreba mladih

15:00 - Pauza

15:30 - Simulacija rada Savjeta Mladih

17:00 - Zatvaranje konferencije

Projekt je financiran sredstvima Europske Komisije kroz program Erasmus +