Zabava dobrodošlice za polaznike Ljetne Škole Sveučilišta u Splitu – Split Summer School održana je u nedjelju 3. rujna u restoranu Studentskog centra na Kampusu. Studente koji su u Split pristigli iz različitih krajeva svijeta, pozdravili su prorektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Marko Rosić te prof.dr.sc. Mirela Galić s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, članica Organizacijskog odbora Ljetne škole.

Prorektor Rosić je polaznike upoznao sa Sveučilištem u Splitu te istaknuo kako za nas ova Škola ima veliki značaj, budući da je internacionalizacija studijskih programa jedan od glavnih ciljeva Strategije Sveučilišta. Prof. Galić je, obraćajući se polaznicima, izrazila nadu da će programi biti u skladu s njihovim očekivanjima, te kazala da je ovo dobra prigoda za međusobne susrete kolega iz raznih zemalja te ostvarivanja kontakata i novih suradnji.

Na programe Ljetne škole, koji se održavaju u razdoblju od 4. rujna do 9. rujna, prijavilo se ukupno 91 polaznik, njih 4 za one koje nudi Sveučilišni odjel za stručne studije, 28 za programe Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dok se njih 56 odlučilo za programe koji su u ponudi Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Umjetnička akademija primit će dvojicu studenata, a jedan polaznik odlučio se za program Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Ljetne škole su posebni programi koje Sveučilište u Splitu organizira u svrhu edukacije, rekreacije i odmora u Splitu. Cilj ljetne škole je omogućiti studentima i mladim stručnjacima iz raznih zemalja da steknu iskustvo multikulturalnog i interdisciplinarnog učenja na jednom od ponuđenih programa te mogućnost uspostavljanja suradnje s ostalim polaznicima škole i predavačima.

Učenje se temelji na praktičnim primjerima, posjetima tvrtkama, a sve to uz zanimljiva predavanja stranih i domaćih predavača. Dio ljetne škole su i zanimljivi tečajevi, radionice, tribine raznolike tematike. Uz dozu učenja, u ljetnim školama uvijek postoji doza zabave. Upoznavanjem studenata iz cijelog svijeta, stječu se nova prijateljstva.