U organizaciji Fotokluba Split nakon 3 godine pauze nastavit će se tradicija održavanja fotografskog natjecanja Split fotomaraton.
4. Split fotomaraton održat će se 16. rujna 2017., a start natjecanja će biti u 11 h na Prokurativama ispred kavane Bellevue.

Na Split fotomaratonu mogu sudjelovati svi, profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a uvedena je i kategorija za natjecatelje do 18 godina. Natjecatelji do 18 godina moraju imati pisanu suglasnost roditelja/staratelja da mogu sudjelovati na natjecanju.

Partner ovogodišnjeg Split fotomaratona je udruga Naš Hajduk. Na predstavljanju ovogodišnjeg Split fotomaratona Tomislav Mikulić, voditelj projekata udruge Naš Hajduk, predstavio je jedinu temu koja je poznata prije samog natjecanja, a njen naziv glasi „Za sva vrimena!“. Pobjednik te teme kao nagradu dobit će dres Hajduka s potpisima svih prvotimaca Hajduka, a ukupni pobjednik fotomaratona loptu s potpisima svih prvotimaca.

Prijave traju od 4. rujna 2017. do 15. rujna 2017. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 50 kn za članove Fotokluba Split, a za ostale 70 kn. Natjecanje je limitirano na 100 sudionika, a ako ostane mjesta prijaviti se možete i na sam dan natjecanja, ali tada kotizacija za sve iznosi 80 kn. Za sve natjecatelje koji se prijave do 11. rujna osigurana je i natjecateljska majica.

Prijavu (ime i prezime, adresu, godinu rođenja, broj mobitela, veličinu majice, te dokaz o uplati kotizacije) šaljete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Kotizaciju možete uplatiti osobno u Fotoklubu Split (Marmontova 5) ili putem Internet bankarstva ili opće uplatnice na žiro račun HR0623300031100132273 s naznakom Kotizacija za Split fotomaraton 2017. (Primatelj: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split).

Split fotomaraton podržavaju
Glavni pokrovitelj: Splitsko-dalmatinska županija i
Partner: udruga Naš Hajduk