Thematic University Business Forumu – Croatia po prvi puta održat će se u Hrvatskoj 19. i 20. listopada u VERN' Island School, VERN'ovom centru na otoku Visu, u partnerstvu Sveučilišta u Splitu s Europskom komisijom i Veleučilištem VERN' te Hrvatskom udrugom poslodavaca, Sveučilištem u Rijeci i Institutom za razvoj obrazovanja, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

UB Forum međunarodna je platforma Europske komisije za modernizaciju visokog obrazovanja i poticanje suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora, a već niz godina okuplja predstavnike europskih visokoobrazovnih institucija, poslodavaca, ministarstava i agencija.

Glavni fokusi Thematic UB Foruma – Croatia bit će:
- važnost stjecanja znanja, vještina i iskustva u procesu visokog obrazovanja
- nacionalni i međunarodni okviri visokog obrazovanja i praćenja studentske zapošljivosti

Prva će tema biti obrađena kroz panele i radionice predstavljanjem primjera dobre prakse i inicijativa vezanih uz dualne studije, studentsku praksu i učenje za poduzetništvo.

U okviru druge teme, kreatori politika i predstavnici uspješnih europskih sustava obrazovanja prezentirat će modele funkcioniranja binarnog obrazovnog sustava usklađene s potrebama tržišta rada te moguće odgovore na pitanje: zašto i kako mjeriti zapošljivost studenata?

Više o konferenciji te prijave na internetskoj stranici www.ubforum-croatia.eu