Želiš unaprijediti svoje govorničke vještine, naučiti držati govor ili se jednostavno osloboditi treme?
Upravo sada imaš priliku to i učiniti! Prijavi se i sudjeluj na 4. Govorničkoj školi „Grgur Ninski“ koja se održava od 17. - 20. listopada na Pravnom fakultetu u Splitu. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Splitu. Broj polaznika je ograničen zbog kvalitete provedbe i individualnog pristupa naših mentora. Svaki od sudionika dobiva i potvrdu o završenoj školi.
Prijave traju do 10. listopada 2017. u 23:59h.         
Prijavni obrazac možete naći OVDJE 
Mnogo toga ovisi o dobrom govoru. Elokventan, staložen i argumentiran govor može vam otvoriti mnoga vrata. Bilo da se radi o razgovoru za posao, držanju seminara ili bilo kojoj drugoj prilici. Budi spreman za tu priliku te nauči kako odrediti jasnu središnju misao, argumentirati ju i predstaviti široj publici, ubaciti smicalice i prepoznati ih u debati, te uz malo humora učiniti svoj govor i nastup nezaboravnim.

PREDAVAČI - 4. Govornička škola "Grgur Ninski"
Marijana Tuta Dujmović
Profesorica je fonetike i kroatistike.
Od 2011. radi u Centru za umjetnu pužnicu i nove tehnologije Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.
Tijekom 2015. i 2016. stručno se usavršava u području rada programiranja procesora govora (rujan 2016.- Maestro Software Training koji organizira tvrtka Med-el te ožujak 2015. - Nucleus® Introductory Programming Workshop, Introduction to NRT™, NFS koje organizira tvrtka Cochlear).
2012. upisuje Poslijediplomski doktorski studij lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Kao predavač sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim simpozijima iz područja rehabilitacije slušanja i govora (Slovenski posvet o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom, Maribor, Treći hrvatski simpozij o ranim intervencijama u djetinjstvu, Zadar, IX. međunarodni simpozij verbotonalnog sistema, Zagreb, Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem, Istraživanja govora, Zagreb...) te drži predavanja u sklopu Općeg verbotonalnog seminara i Specijalističkog seminara u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.
Od 2012. do 2016. bila je članica predsjedništva Odjela za Fonetiku Hrvatskog filološkog društva, a trenutačno obnaša funkciju predsjednice Hrvatske verbotonalne udruge i tajnice Društva fonetičara zaposlenih u zdravstvu.
2006.-2012 dva puta na godinu radila je kao mentorica na Govorničkoj školi „Ivo Škarić“ za darovite srednjoškolce, u organizaciji MZOŠ-a i HFDa.

Davor Stanković
Profesor fonetike i engleskog jezika i književnosti. Više od 10 godina radio je kao fonetičar (govorni trener) u službi Jezik i govor na HRT-u. Njegov posao uključivao je pripremu televizijskih i radijskih govornika (novinara, spikera, voditelja) za nastup u medijima. Područje rada u kojem se specijalizirao su vježbe glasa, dikcije, naglasaka, interpretacije, neverbalnih znakova i ponašanja pred kamerom. U emisiji Jezik za svakoga u više je navrata govorio o naglasnim i izgovornim problemima te govornom bontonu. Danas u istoj emisiji redovito gostuje u rubrici Abeceda retorike.
Radio je i kao mentor pri hospitacijama studenata na HRT-u koje su organizirane u sklopu kolegija Metodika rada fonetičara u elektroničkim medijima na Odsjeku za fonetiku, Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomskom studiju Fonetike 2012. držao je vježbe iz kolegija Metodika fonetske njege glasa i izgovora. Kao stručni suradnik povremeno sudjeluje u nastavi novinarstva na kolegijima Osnove televizije i Televizijska redakcija (Fakultet političkih znanosti) te Osnove komunikologije i Televizijski novinar – voditelj (VERN').
Jedan je od predavača i u Londonskoj školi za odnose s javnošću (LSPR) gdje na programima Razvijanje komunikacijskih vještina te Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom polaznike podučava retorici, javnom nastupu i TV treningu. Od 2014. do 2016. radio je kao copywriter i stručnjak za komunikaciju u kreativnoj agenciji I TO NIJE SVE! gdje je osmišljavao i razvijao komunikacijske koncepte.
Redovito sudjeluje na stručnim skupovima za nastavnike srednjih i osnovnih škola (Agencija za odgoj i obrazovanje) kao i na medijskim radionicama u organizaciji tvrtka koje se bave odnosima s javnošću.
Više od 10 godina bio je mentor na Govorničkoj školi “Ivo Škarić”. Održao je i nekoliko pozvanih predavanja i radionica govorničkih, komunikacijskih i prezetacijskih vještina za političare, glasnogovornike, nastavnike, osobe iz poslovnog svijeta... Ima iskustva i u radu s glumcima, čitanju promidžbenih poruka i sinkroniziranju dokumentaraca.
Od 2009. do danas izlagao je na brojnim međunarodnim retoričkim skupovima (Rhetoric in Society, ISSA, Dani Ive Škarića). Član je Organizacijskoga odbora međunarodne konferencije o retorici Dani Ive Škarića (2012., 2014., 2016.). 2014. godine, u koautorstvu s Gabrijelom Kišiček, napisao je svoju prvu knjigu Retorika i društvo koju je izdala naklada Slap.
Knjiga predstavlja analizu javnog govora u Hrvatskoj te uz savjete za bolju pripremu i izvedbu govora ukazuje na važnost retorike u različitim područjima ljudske djelatnosti kao što su politika, mediji i posao. 

Doc. dr. sc. Anita Runjić-Stoilova
Radi na Filozofskom fakultetu u Splitu na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost od 2014. godine.
Predaje predmete Fonetika i fonologija, Jezik u funkciji umjetnosti, Govor i masovni mediji, Ruski jezik, Retorika u suvremenom svijetu, Govorništvo za učitelje i nastavnike te Komunikacijske vještine. Od 2000. do 2010. godine radila je kao fonetičar na Hrvatskoj radioteleviziji – Centar Split. Od 2010. do danas radi kao jezični savjetnik na dramskim predstavama u HNK-u Split. Od 1995. do 2012. dva puta na godinu radila je kao mentorica na Govorničkoj školi „Ivo Škarić“ za darovite srednjoškolce, u organizaciji MZOŠ-a i HFDa.