Defile Orkestra Hrvatske ratne mornarice održao se u srijedu, 4. listopada, na kampusu Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom su studenti i djelatnici sastavnica Sveučilišta, kao i zainteresirani građani, imali priliku čuti izvedbe koračnica i domoljubnih pjesmama Orkestra HRM-a, koji su ovaj koncert poklonili splitskom sveučilišta uoči nadolazećeg praznika Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Polusatni koncert Orkestra, pod vodstvom satnika Davora Lozića, započeo je ispred pješačkog mosta izvedbom pjesme „Živjela Hrvatska“, a putem do zgrade Studentskog centra sa zanimanjem ga je popratio veći broj studenata i profesora. Ovim kulturnim događajem dodatno se želi osnažiti povezanost Sveučilišta u Splitu i Ministarstva obrane RH, odnosno Hrvatske ratne mornarice, posebno imavši u vidu suradnju i zajednički studij Vojnog pomorstva, koji bi prve studente trebao upisati već iduće akademske godine.

Orkestar HRM važan je činitelj glazbenog života grada Splita i cijele Dalmacije. Utemeljen u danima Domovinskog rata, da bi na okolnostima primjeren način pridonio identitetu i profiliranju svih pozitivnih i humanih stremljenja, izrastao je do danas u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine u kojoj je ponikao.