Najveći volonterski maraton „72 sata bez kompromisa“ koji je ove godine u Splitu okupio oko 600 mladih završio je u nedjelju, 15. listopada u dvorani na Sveučilišnom Kampusu u Splitu. Prije mise, fra Marin Karačić održao je svoje posljednje predavanje u sklopu studentske duhovne obnove.

Nakon predavanja, mladima se pridružio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić koji je predvodio misu. Istaknuo je da svatko osobno treba otkriti na što ga Gospodin poziva te taj poziv onda i praktično živjeti. Na završetku misnoga slavlja riječ zahvale svima uputio je povjerenik za mlade don Mihael Prović.

Vidno uzbuđena i radosna, okupljenima se na kraju obratila i glavna koordinatorica projekta Mariela Milošević. Zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli ovogodišnja „72 sata bez kompromisa“, a najveće zahvale uputila je svom organizacijskom timu te samim volonterima bez kojih taj projekt ne bi imao smisla.

Svi volonteri potom su se zajedno fotografirali, nakon čega je uslijedio ručak i druženje. Bilo je tu i štićenika udruga u kojima se volontiralo koji su svojim veseljem dodatno podigli atmosferu. Sve je to pjevanjem i sviranjem pratio SKAC bend koji je animirao i misu. Volonteri su imali priliku i zapisati svoja iskustva u knjigu dojmova.