Splitski sveučilišni sportski savez, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu i Studentski centar Split, zajedno s Hrvatskim akademskim sportskim savezom organiziraju Studentski dan sporta i aktivizma 2017.

Manifestacija, koja za cilj ima promociju sveučilišnog sporta te studentskog aktivizma na fakultetima, održat će se 26. listopada na glavnoj gradskoj šetnici – Rivi, uz sudjelovanje brojnih osoba iz javnog života.

Studenti će se imati priliku natjecati u skupnim sportovima ulična košarka - street ball (3 igrača/igračice + 1 zamjena) i ulični nogomet - street soccer (4 igrača/igračice + 2 zamjene) te u pojedinačnom natjecateljskom dijelu u sljedećim kategorijama: najfit student, stolni tenis, skakanje u vrećama te kviz stranih jezika.

Zabavno-natjecateljski dio, činit će miješane muško/ženske ekipe u disciplinama: potezanje konopa i graničar, a zainteresirani će imati prigodu vidjeti i pokazne sportove američki nogomet, lacrosse, hrvanje, sportsko penjanje te salsu i zumbu.

Također će biti predstavljeni različiti oblici grupnih oblika vježbanja a sve studentske udruge s područja Sveučilišta u Splitu će imati pravo na svoj prezentacijski prostor. Očekivano vrijeme trajanja manifestacije je od 11 do 18 sati.

Prijave za gore navedene spotove i aktivnosti primaju se najkasnije do utorka 24. listopada, do 12 sati putem email - a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., prijave moraju sadržavati: ime i prezime studenta, ime ekipe, sport u kojemu se natječe i kontakt mobitel.
Za sve ostale informacije možete se javiti Jeleni Matešić na broj mobitela 091 54 89 150.