U subotu 11. studenog, 2017. u velikoj dvorani Gripe, održat će se humanitarni koncert duhovne glazbe pod nazivom "Najmanjima od najmanjih". Nastupaju Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, sestre Palić, Alan Hržica, Božja pobjeda, fra Marin Karačić, zbor Mihovil, Skac bend Split i Veritas aeterna.  Koncert se održava u sklopu dvotjedne manifestacije Dani socijalne zauzetosti koja je službeno započela u nedjelju 5. studenog svetom misom u crkvi Gospe od zdravlja  i izložbom dječjih radova u Pinakoteci. Dani socijalne zauzetosti se po prvi put održavaju i to u organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, a cilj manifestacije je promicanje ideje o potrebi pomaganja siromašnima. 
S prikupljenim novcem od spomenutog koncerta donirat će se deset siromašnih obitelji koje imaju djecu s teškoćama u razvoju. 
Kako su organizatori najavili, tijekom 14- dnevne manifestacije bit će predstavljena 'inicijativa za osnivanje hrvatskog saveza za slobodnu nedjelju', koji će se zauzimati za smanjenje rada nedjeljom. Kažu da su sve veće sindikalne središnjice u zemlji spremne postati članice hrvatskog saveza za nedjelju, pa se očekuje kako će njihovi predstavnici sudjelovati na okruglom stolu koji će biti organiziran u sklopu manifestacije.
Predsjednik Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Ante Vučković kazao je da žele napraviti vidljivim ono što nije dovoljno vidljivo jer postoji dosta grupa i inicijativa koje se bave socijalnom problematikom, a nisu vidljive.
Dani socijalne zauzetosti bi se u budućnosti trebali održavati svake godine jer se njima želi uspostaviti bolja povezanost sa sličnim inicijativama u hrvatskom društvu koje nisu kršćanske nadahnutosti i ne dolaze iz kršćanskog kruga,
ali dolaze iz ljudske potrebe da se pomogne ljudima, dodao je fra Vučković.
Na manifestaciji će se osim okruglog stola o Demografiji, radu i obitelji prikazati i dokumentarni film redatelja Borisa Orešića "Sedmi dan", potom će se predstaviti dvije brošure koje je objavio Franjevački institut za kulturu mira "Kockanje - prepoznavanje i liječenje" i "Zamke i opasnosti u čudesnom svijetu medija".
Na programu su još drama i monodrama, projekcija animiranih filmova Joška Marušića, te razne tribine.
Dani socijalne zauzetosti se zatvaraju 19. studenog na Svjetski dan siromašnih u crkvi Gospe od zdravlja, a misu će predvoditi fra Ante Vučković.