Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu po četvrti put organizira Tjedan otvorenih ventila od 15. do 17. studenog.

Otvaranje Tjedna otvorenih ventila 2017. održat će se u srijedu, 15. studenog, u 17.30 sati u multifunkcionalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice, uz znanstveno popularna predavanja: dr. sc. Marcela Kovačića (Prirodoslovni muzej Rijeka) „Kako opisati novu vrstu (riba)“, prof. dr. sc. Alena Solde (Sveučilišni odjel za studije mora) „Opasni morski organizmi“, prof. dr. sc. Zorana Valića (Medicinski fakultet) „Fiziologija ronjenja“, Nevena Katića, kapetana bojnog broda NK (MORH) „Projekt Tulsamerican B-24 : povratak kući nakon 72 godine!“ i Igor Glavičić, prof. (Big blue diving) „Osposobljavanje ronioca i mogućnosti profesionalnog usavršavanja kroz ronjenje“.

Na bazenima Poljud od 15. do 17. studenog od 10 do 14 sati članovi kluba će pokazivati Discovery zaron. After dive party održat će se 17. studenog klubu Labirint.

Ovim događajem cilj je približiti ronjenje što široj populaciji, ali i razviti brend Sveučilišta u koji nudi studentima ronjenje. Ovaj projekt osmislili su studenti, članovi Podvodno istraživačkog kluba Sveučilišta u Splitu, a prvo predstavljanje ronjenja održano je 2013. godine u sklopu Studentskog dana sporta i aktivizma na splitskoj Rivi.

Sve informacije nalaze se na stranici Podvodno istraživačkog kluba Sveučilišta u Splitu: pik.unist.hr, a u prilogu je program događanja.