Splitu se pružila izvanredna prilika opet uživati u koncertu Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalnoj kulturnoj atrakciji koja će održati koncertni program pod nazivom program “Ispod duba stoljetnoga “ u Spladium areni u petak, 1. prosinca, s početkom u 19 sati.

Kako bi omogućili studentima da prisustvuju ovoj vrhunskoj i svjetski poznatoj etnokulturološkoj plesnoj i glazbenoj predstavi, Sveučilište u Splitu osiguralo je 90 besplatnih karata koje se mogu, uz predočenje x-ice, predignuti na recepciji Studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" u Kampusu.

Još 10 besplatnih karata podijelit će se u okviru studentske emisije „Kroz Bolonju i prašumu“ na Radio Splitu, a uvjet je izravno javljanje u program večeras od 20,05 do 22,00 sata.


Nakon uspješnih odrađenih godišnjih koncerata Ansambla LADO u Spaladium Areni 2016. i Areni Zagreb 2017. U Splitu se LADO predstavlja s potpuno novim programom.
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO najavljuje posebni kulturni spektakl u Spaladium Areni, do sada najveći hrvatski koncert predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije pod sloganom „Čuvajmo naše blago“.
Posjetitelji će imati priliku uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl LADO u pitanju.
Ansambl LADO će nastupiti na pozornici većoj od 200m2 na kojoj će dominirati LED display širine 10 i visine 6m na kojem će se tijekom nastupa izmjenjivati kadrovi pejzaža.
Kompletnu vizualnu ”sliku” zaokružiti će moćna rasvjeta popraćena efektima najmodernijih uređaja. Zvuk koja dolazi iz line array zvučnika proizvesti će se sa mikrofonima koji vise iznad pozornice, te time osigurati kompletnu pokrivenost pozornice, a svima prisutnima dati izniman ugođaj i mogućnost da čuju i najmanji šapat.

Hrvatska foklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrijednijih, a Lado je velikim dijelom zaslužan za to. Lado želi izvornost hrvatskog foklora predstaviti na umjetničko-kreativan, suvremen način i
tako približiti hrvatsku tradicijsku kulturu svim skupinama u društvu.


Cilj nastupa Ansambla Lado je njegovanje tradicijske kulture, prenošenje glazbene i plesne tradicije novim generacijama, stvaranje pozitivne slike vrijednosti tradicijske kulture i očuvanje hrvatske povijesne baštine.

Više informacija o programu koncerta te Ansamblu LADO nalazi se u dokumentu u prilogu.
ANSAMBL LADO -SPALADIUM ARENA 2017. program-1