U restoranu Kampus studentskog doma Dr. Franjo Tuđman, održan je 4.listopada Humanitarni ples Sveučilišta u Splitu. Organiziran je s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć studentima slabijeg socioekonomskog statusa.
U organizaciji Alumni udruga Sveučilišta u Splitu ASUS, te uz potporu Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra Split, u akciji su sudjelovale sve sastavnice splitskog sveučilišta te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, grada Kaštela i Solina, te općine Klis.
Predsjednica ASUS-a doc. dr. sc. Mirjana Milić i rektor splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Šimun Anđelinović ovom su prigodom uručili ček ravnateljici splitskog Caritasa, časnoj sestri Vlatki Topalović u iznosu od 35 tisuća kuna prikupljenih sredstava.
Ova će se akcija provoditi na početku svake akademske godine, najavio je rektor Anđelinović, a ravnateljica Caritasa, sestra Topalović je uz riječi zahvale podsjetila da je u Caritasu registrirano 30 studenata kojima će ova pomoć biti dobrodošla za daljnje školovanje.
Humanitarnom plesu nazočili su i rektori Sveučilišta u Hrvatskoj sa svojim suradnicima, kao i ostali članovi Rektorskog zbora prigodom preuzimanja dužnosti predsjednika Rektorskog zbora Republike Hrvatske u akademskoj godini 2016./2017. rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića.