U prepunoj Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ u srijedu, 14. ožujka, svečano je otvorena  izložba „Pogled prema gore“ Josipa Radića.
Izložbom „Pogled prema gore“ Josip Radić predstavio se splitskoj publici kao i svojim otočanima koji su za ovu priliku stigli u velikom broju s otoka Brača. Izloženo je  14 radova sakralne tematike  kamenih minijatura crkava i  zvonika kojima je  predočen važan dio bračke i hrvatske, kao i manji dio bosanskohercegovačke, sakralne i kulturne baštine. Uz nazočnost autora, izložbu je predstavio prof. dr. sc. Branko Matulić istaknuvši trud autora, njegovu posvećenost,  vještinu i ljubav prema rodnom otoku i Pučišćima koja se očituje u svakoj izloženoj minijaturi izrađenoj od bračkog kamena. 
Predstavljajući izložbu Matulić je istaknuo kako kampaneli oduvijek plijene pažnju svojom veličinom, ljepotom i zvonjavom, pozivajući nas da zastanemo i podignemo pogled prema gore. Iako ih nikada nismo mogli jednim pogledom obuhvatiti, sada ih zahvaljujući Josipu Radiću  i ovoj izložbi možemo u njihovoj punini i doživjeti.  
U glazbenom dijelu nastupila je gitaristica Sara Šimetin, apsolventica Umjetničke akademije u Splitu, izvodeći skladbu „En los trigales“  španjolskog  skladatelja Joaquina Rodriga te za kraj stavak Sonate "Omaggio a Boccherini" talijanskog skladatelja Marija Castelnuovo-Tedesca. 
Izložba će ostati otvorena do 27. ožujka 2018.
Za vrijeme trajanja  izložbe za djecu predškolske i školske dobi Splitsko-dalmatinske županije pripremili  smo i stručno vodstvo obilaska izložbe. Tom prilikom će naša stručna suradnica Maja Biliškov provesti djecu kroz galerijski postav te ih upoznati s povijesnom i sakralnom hrvatskom baštinom, uz  zanimljivosti i anegdote vezane za  pojedine izložene crkve i zvonike.