Na sedmoj manifestaciji Dani Bacha pod nazivom „Bach 333“ od 21. do 25. ožujka održat će se četiri koncerta, među njima po prvi puta u Hrvatskoj dvije uzastopne integralne izvedbe Bachovih ciklusa za violončelo i violinu solo.

U srijedu 21. ožujka u 20 sati u katedrali sv. Dujma istaknuti splitski violončelist Mihovil Karuza će izvesti šest Suita za violončelo solo.

U petak 23. ožujka i u subotu 24. ožujka u 19 sati u katedrali sv. Dujma vrhunski violinist i koncertni majstor Zagrebačke filharmonije Orest Šurgot će izvesti šest Sonata i Partita za violinu solo.

U nedjelju 25. ožujka u 11 sati u Muzeju Grada Splita će biti održan koncert učenika Glazbene škole Josipa Hatzea i studenata Glazbenog odjela Umjetničke akademije.

Ovogodišnji festival „Bach 333“ odnosno Dane Bacha u Splitu organiziraju i provode Umjetnička akademija i Glazbeno-umjetnička udruga Artemis u suradnji sa Župom katedrale sv. Dujma, Glazbenom školom Josip Hatze, Muzejom Grada Splita a uz podršku Odjela za kulturu Grada Splita i Hotela Marul Split.

Projekt „Dani J.S. Bacha“ pokrenuli su 2012. godine profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu - Vesna Podrug i Wladimir Kossjanenko te ga od tada organiziraju svake godine na dan rođenja kompozitora - 21. ožujka.

Program