"Praktična znanja za studente" jedinstveni je međunarodni skup od 6. do 8. travnja 2018. na Medicinskom fakultetu u Splitu u organizaciji studentskih sekcija MEFST-a. Cilj skupa je studentima medicine, dentalne medicine i farmacije usaditi najvažnija praktična znanja za daljnju karijeru, a sve preko interaktivnih radionica i javnih predavanja za sve one željne znanja. 
Kako bi ovaj događaj učinili bio zanimljiv široj zajednici, obrađivat će se teme poput cijepljenja, osnova zdravstvenog pregleda, te brojne druge specijalističke i javnozdravstvene teme. Osim kolega studenata iz susjednih zemalja te predavača iz Italije i Slovenije, na skupu će sudjelovati  i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu prof.dr. Erwin Neher s zanimljivom radionicom i javnim predavanjem. 
U četvrtak, 5. travnja 2018. U 20:00 sati, u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu, prof. Fabrizio Benedetti, vodeći  svjetski znanstvenik u području placebo i nocebo efekta održat će predavanje na temu „Placebos, words and drugs“. Saznajte kakva otkrića su donijela njegova istraživanja!
U petak, 6. travnja 2018. u 16:00 sati, dobitnik Nobelove nagrade Erwin Neher održat će predavanje o detaljima njegovog puta do Nobelove nagrade, te kako ionski kanali funkcioniraju i zašto su važni za život svake stanice.

U caffe baru Kantun C, u petak 6. travnja održat će se MedQuiz. Prijaviti se može svatko, bio student Medicine, Dentalne medicine, Farmacije ili laik. Pravila su jednostavna, igra se u parovima, pitanja su iz područja medicine, dentalne medicine i farmacije. Igra se u 3 kruga, prvi krug na zaokruživanje, drugi na nadopunjavanje, a treći na pogađanje asocijacija. Početak kviza je u 21:00 sat. VIše informacija o prijavama možete doznati na linku: https://www.facebook.com/events/129368201237153/ 
U nedjelju, 8. travnja 2018. u 15:45 sati, u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu održat će se  predavanje profesora dr. sc. Pirtošeka sa Sveučilišta u Ljubljani, na temu „How digital technologies shape our brain?“  Svjedoci smo užurbanog razvoja novih tehnologija, no može li naći mozak ići u korak s tim naglim promjenama, jedno je od pitanja kojima će se baviti ovo predavanje.
Navedena predavanja otvorena su za javnost, i ulaz je besplatan.