Vreva političkih zbivanja u zadnje dvije godine stalno tinja, a posljednjih tjedana prema mišljenjima mnogih, doživjela je svoj vrhunac. Rezultat već otprije poznat – nezadovoljna podijeljena svjetina, iz razloga koje često ne umije valjano verbalizirati, izražava negodovanje i odašilje ga u paralelni javni prostor (društvene mreže). Kroničnim nezadovoljstvom odaje dojam prevarenosti i zasićenja, kao da nije dobila ono što je htjela ili prikladnije, ono što je birala.
Jesu li hrvatski birači dobili ono što su izabrali i može li se hrvatskoj politici i njezinim glavnim akterima pripisati epitet vjerodostojnosti? Postoje li relevantni govornici u trenutnom sazivu hrvatskog Sabora i jesu li svojom kompetentnošću i odgovornošću sposobni utjeloviti glas svojih birača? Svjedočimo li metamorfozi najveće hrvatske stranke koja se postupno lišava onog konzervativnog? Postoji li trenutno opozicija u Hrvatskom saboru?
Jesmo li kao glasači, zaista izdani ili kao društvo na izborima zaokružujemo na autopilot, pa se nakon par društveno-političkih posljedica pasivno uljuljkujemo u ulogu izigranog žrtvenog janjeta? Na kome leži odgovornost?
O postavljenim pitanjima debatirat će predstavnici stranačkih mladeži i studenti humanističkih smjerova. Manifestacija se održava u ponedjeljak 23. travnja 2018. u 19:00 sati, u organizaciji udruge SplitMisli, u Klubu Mladih Split.