U Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ svečano je 17. travnja otvorena izložba „50 godina Splita 3-ulice, kvartovi, stanovnici“. Govoreći uvodno o Splitu 3 kao prvorazrednom arhitektonskom i urbanističkom radu, nekadašnji splitski gradonačelnik Jakša Miličić istaknuo je da je onda, u vremenu od prije 50 godina, kao i danas, mnogo toga ovisilo o htjenjima, željama i sposobnostima gradske vlasti.
-„Trebalo je tada znati graditi grad, a ne stanove. Split 3 je rezultat jednog vremena u kojem se poklopilo stvaralaštvo, ambicija i napredak. Bilo je to vrijeme kada je takav golem projekt, usuđujem se reći, mogao realizirati samo - Split“, kazao je Miličić nabrojivši brojne hrvatske i slovenske arhitekte koji su sudjelovali u stvaranju Splita 3, bisera hrvatskog modernističkog urbanizma.
Zamjenik gradonačelnika Nino Vela konstatirao je da je kao graditelj i danas zadivljen urbanim dostignućima Splita 3. „Arhitektonski, urbanistički i infrastrukturno Split 3 obilježio je povijest grada pod Marjanom. U urbanom i arhitektonskom smislu, Split je kao grad imao svojih uspona i padova. I na primjeru uređenja Žnjanskog platoa vidljivo je da želimo graditi grad kao sustav. Poput projekta Splita 3, Žnjan želimo urediti i oplemeniti kao novu urbanu vrijednost za naše građane“, poručio je zamjenik Vela. Autorice izložbe Višnja Kukoč i Jelena Borota zajednički su navele kako je Split 3, kao spoj modernog i funkcionalističkog pristupa, trajna vrijednost moderne hrvatske i europske arhitekture.
Izložbu je otvorenom proglasio dogradonačelnik Ljubljane i urbanist Janez Koželj. Otvorenju izložbe nazočili su brojni uzvanici među kojima i rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović, prodekan Studija arhitekture i urbanizma Ante Kuzmanić, te Marko Matjaž, ministar-savjetnik veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu. 
Svojim umjetničkim doprinosom izložbu su oplemenili članovi ansambla S/UMAS s dvije glazbene kompozicije.
Potom je u multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu Janez Koželj održao predavanje na temu „Moje iskustvo u transformaciji Ljubljane u održivi grad“.
Izložba ostaje otvorena sve do 29. lipnja, a uz nju su povezana još brojna događanja kao što su stručna vodstva autorica kroz izložbu, okrugli stol, koncerti, urbana promenada te serija predavanja o Splitu 3 i kontekstu u kojem nastaje.