Mediteranski festival knjige, cjeloviti je festival knjige koji će i ove godine u Splitu, u ŠC Gripe, združiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje pisane riječi. 
Manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita trajat će pet dana, od 9. do 13. svibnja, a ULAZ JE SLOBODAN za sve posjetitelje.  
Organizator je pripremio bogat i raznovrstan program pa će se tako na Festivalu promovirati brojni književni noviteti, među ostalima, knjige Tonka Maroevića, Elene Ferrante, Hrvoja Rupčića kao i slikovnice Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića te Sonje Gašperov. 
Od inozemnih gostiju, osim Joa Nesbøa (Norveška), čije je gostovanje na programu u petak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati, Festival će posjetiti i Charles Potts (SAD) te Ognjen Spahić (Crna Gora). 
Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisama, a na panelima će se raspravljati o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim zanimljivim temama. Tijekom trajanja manifestacije, posjetitelji će moći uživati i u radovima svjetski poznatog karikaturista, Davora Štambuka dok će se u večernjem off-programu moći opustiti i zabaviti uz pisce i pjesnike amatere, storytelling, cabaret i koncert.
Kao i prošle godine, organizirat će se EDUKATIVNO-ZABAVNI PROGRAM pa će svi zainteresirani imati prilike sudjelovati u radionicama robotike, Digitalne akademije, ilustriranja slikovnica, izradi morskih kartolina, kvizu o Mediteranu kao i u dječjoj predstavi "Zaljubljeni Donko". Za radionice je potrebna rezervacija koju je moguće izvršiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Knjige će se prodavati s popustom do čak 70%, a izbora neće manjkati s obzirom na to da je ove godine sudjelovanje potvrdilo čak više od 70 nakladnika.
Detaljan program možete pogledati na poveznici:
https://mfk.hr/program/