Na konferenciji za novinare 2. svibnja 2018. u zgradi županije župan Blaženko Boban i zamjenica veleposlanice Države Izrael Irit Shneor su najavili Tjedan izraelskog filma u Splitu, 9. - 15. svibnja 2018. godine.
Podsjećajući na širi kontekst suradnje Splitsko-dalmatinske županije i Države Izrael, župan Boban se prisjetio svog odlaska u Izrael, uspostave Centara izvrsnosti po izraelskom modelu, uspješne Konferencije o radu s nadarenim učenicima na kojoj su bili i viši dužnosnici izraelskog Ministarstva obrazovanja te zajedničkog otvaranja pogona za navodnjavanje, s veleposlanicom Države Izarel, Nj. E. Zinom Kalay Kleitman, u jednoj osnovnoj školi u Kaštel Štafiliću. Osim toga, povodom 70. obljetnice Države Izrael, u Sveučilišnoj knjižnici smo organizirali izložbu „Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet“.
"Do sada smo organizirali vikend a od ove godine Tjedan izraelskog filma u Splitu, a u ne tako dalekoj budućnosti planiramo potaknuti organizaciju Tjedna hrvatskog filma u Izraelu" - kazao je župan, zahvaljujući prije svih veleposlanici Države Izrael u Hrvatskoj, Nj. E. Zini Kalay Kleitman, koju nakon čestih dolazaka i zajedničkih projekata doživljava "svojom dragom prijateljicom".
O pojedinim filmovima je govorila zamjenica veleposlanice Irit Shneor koja se zahvalila na ogromnom trudu koju su u pripremu i organizacijiu Tjedna izraelskog filma uložili sam župan Boban i županovi suradnici Tomislav Đonlić, Davor Pavić, Zvonimir Mimica i direktorica tvrtke Ekran Snježana Kuzmanić. "Činjenica da više ne govorimo o vikendu nego o Tjednu izraelskog filma ovdje u Splitu, govori sama za sebe - istaknula je zamjenica veleposlanice, pozivajući novinare da pozovu gledatelje svih uzrasta jer u ovogodišnjem repertoaru uistinu ima filmova različitih žanrova.
Snježana Kuzmanić je također pozvala naše sugrađane da dođu u što većem broju pogledati sve filmove, izražavajući nadu da bismo dogodine mogli ugostiti i nekog poznatog izraelskog glumca,  glumicu ili filmskog redatelja.