Medicina spavanja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih i nedijagnosticiranih, pa zato i neliječenih. Poremećaji spavanja izrazito su učestali. Prema međunarodnoj klasifikaciji ima ih 82. Oko 50 % ljudske populacije pati od neke vrste poremećaja spavanja. Dio takvih poremećaja ne zahtijeva liječenje, dok neki ugrožavaju život, a neprepoznati su i povezani s najšire prisutnim bolestima današnjice poput kardiovaskularnih bolesti, srčanog infarkta, moždanog udara, šećerne bolesti tipa 2 i drugih.

Danas, u modernoj medicini, liječiti šećernu bolest ili hipertenziju, a ne znati kako osoba spava, tj. kako diše dok spava, nije dobar pristup i to je ono što provedbom projekta „SLEEP MEDICINE“ želimo promijeniti.

Radionica će se održati u utorak, 24. srpnja 2018. godine, u dvorani Splitsko dalmatinske županije u Domu za starije i nemoćne Split (Zenta), Ivana plemenitog Zajca 2., s početkom u 17.00 sati.

Teme koje će biti predstavljene su: pristup bolesniku s nesanicom, poremećaji disanja u spavanju, kako prepoznati bolesnika s poremećajem disanja u spavanju, kirurško liječenje apneje tijekom spavanja, apneja tijekom spavanja i pospanost za volanom te liječenje umjerene apneje tijekom spavanja intraoralnim udlagama.

Pozvani predavači na radionici su kako slijedi: prim. dr. sc Danilo Hodoba, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Maja Valić, prof. dr. sc. Goran Račić, izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić i doc. dr. sc. Tea Galić.

Po završetku njihovih izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz domjenak za sudionike.

Veselimo se vašem dolasku!

Projektni tim „SLEEP MEDICINE“