U petak 21. rujna 2018. svečano su otvoreni preuređeni prostori nekadašnje zgrade Brodomerkura, već sada popularno prozvane Poljičanke, za potrebe Filozofskog fakulteta i Rektorata. Nakon 44 godine od osnutka Sveučilišta u Splitu i 13 godina od pokretanja Filozofskog fakulteta u Splitu, konačno su studenti i djelatnici Filozofskog fakulteta i djelatnici Rektorata dobili odgovarajuće prostore u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa, čime su funkcioniranje Sveučilišta i kvaliteta studiranja zasigurno podignuti na višu razinu. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov, ujedno izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, podvukao je važnost događaja koji promiče 'životne i civilizacijske vrijednosti i ulaganje u budućnost', te naglasio dobrobiti sinergije i suradnje akademske zajednice sa cjelokupnim sustavom domovinske sigurnosti. 
Inače, potpredsjednik Vlade RH general Damir Krstičević dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju suradnje između Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ i Sveučilišta u Splitu, ustrojavanju Vojnih studija te za cjelokupni razvoj Oružanih snaga RH i njihovu suradnju s akademskom zajednicom. Posebna priznanja za potporu razvoju Sveučilišta u Splitu pripala su predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministru financija Zdravku Mariću i ministru državne imovine Goranu Mariću, te bivšem ministru znanosti Pavi Barišiću. Nadam se da će ovdje stečeno znanje i iskustva mnogi usmjeriti u razvoj našeg Splita, jer upravo su mladi i obrazovani ljudi njegova svijetla budućnost – kazala je prigodom današnjeg otvaranja preuređene zgrade Filozofskog fakulteta i Rektorata Sveučilišta u Splitu zamjenica gradonačelnica Jelena Hrgović, ujedno i izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Rektor Šimun Anđelinović naglasio je važnost otvaranja nove zgrade kao prekretnicu u novom ciklusu razvoja Filozofskog fakultet koji je epicentar i mjesto nastajanja novih ideja i projekata. 
- Danas su postavljeni temelji prosperiteta u akademskom životu – kazala je Dekanica Filozofskog fakulteta Gloria Vickov, zahvalivši se svima na naporima koji su uloženi u ovaj projekt. 
Svečanost na kojoj je nastupio gradski zbor "Brodosplit" pod ravnanjem mo. Vlade Sunka, te kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu pod vodstvom Gordana Tudora, završena je otkrivanjem spomen ploče na pročelju obnovljene zgrade.