Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od petka 16. studenog do nedjelje 18. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Week-a. Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.
Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati. .
Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. Tko ima priliku sudjelovati? Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju. 
Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednoj od izabranih kategorija:
1) Internet stvari (IoT)
2) Pametni domovi i zgrade
3) Pametan prijevoz
4) Pametna proizvodnja
5) Pametan okoliš
6) Pametno zdravlje
Više info i PRIJAVE koje traju još 4 dana na: http://www.smartcityst.com/