Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Studentskog doma “Bruno Bušić” u Splitu održano je u srijedu, 14. studenog, u amfiteatru Zgrade tri fakulteta. Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić i predsjednik Uprave tvrtke „Tromont“ Ivan Parčina.
- Nakon više od 40 godina postojanja, Studentski dom „Bruno Bušić“ će se obnoviti čime će naši studenti imati na raspolaganju još više kvadrata, odnosno kapaciteta za smještaj. Važno je pri tome istaknuti da je više od 50 posto sredstava za rekonstrukciju osigurano iz EU fondova. U financiranju sudjeluje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, što je pokazatelj kako Vlada vodi računa o splitskom sveučilištu. Uz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u ovoj obnovi participira u Studentski centar, što jasno govori da se Sveučilište brine o rastu studentskog standarda – istaknuo je rektor Ljutić.  
Detaljan pregled projekt rekonstrukcije studentskog doma“Bruno Bušić” izložio je prof. dr. sc. Tomislav Klić, prorektor za poslovanje.
Studentski dom „Bruno Bušić“ izgrađen je 1978. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu i od tada je bio u neprestanoj uporabi. Zgrada ima pet etaža i bruto površinu od 5580,98 m² sa 139 soba i to 131 trokrevetnu i 8 dvokrevetnih soba, odnosno ukupno 409 ležaja. Od početka korištenja pa sve do danas nisu rađeni veći zahvati na zgradi. Objekt je danas takav da ne zadovoljava uvjete propisane Zakonom o gradnji i posebnim propisima koji utječu na ispunjenje temeljnih zahtjeva za građevinu. Stoga je izrađen projekt potpune rekonstrukcije studentskog doma s ciljem promjene svih funkcionalnih dijelova zgrade. Predviđena rekonstrukcija uključuje nadogradnju jednog kata, dogradnju otvorenih evakuacijskih dvokrakih stepenica s istočne i zapadne strane građevine, dogradnju balkona na prvom i drugom katu s južne strane, dogradnju najzapadnijeg modula na trećem katu te ispunjenje svih temeljnih zahtjeva važnih za građevinu. U svrhu racionalnijeg korištenja energije na svim zidovima pročelja bit će izvedena toplinska izolacija, a radi zaštite od buke biti će izvedena odgovarajuća zvučna izolacija smještajnih jedinica. 
Nakon rekonstrukcije dom će imati 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti. Ukupni kapacitet predviđen je za 465 studenata. Bruto površina rekonstruirane građevine bit će 7037 m2 sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja, uključijući i sportske sadržaje.
Ukupna je vrijednost ovog projekta 61.643.911,00 kn. U zatvaranju financijske konstrukcije Sveučilište je ishodilo 32.550.000,00 kn bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je 7.450.000 kn, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je 17.400.000,00 kn, dok će ostatak potrebnih sredstava u iznosu od preko 3.500.000 kn financirati Studentski centar Sveučilišta u Splitu.