Svečana proslava Dana nastavnih baza Sveučilišta u Splitu održana je u ponedjeljak 29. travnja na Ekonomskom fakultetu. 
Riječ je o manifestaciji posvećenoj nastavnim bazama, suradnim ustanovama i tvrtkama koje su studentima Sveučilišta omogućile pohađanje stručne prakse. Na taj način studenti su se izravno upoznali s procesima rada te stekli znanja, vještine i sposobnosti koje će im nakon stjecanja diplome omogućiti lakše i brže uključivanje na tržište rada.
- Velika hvala svim mentorima iz nastavnih baza koji velikodušno prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na naše studente i tako im pomažu da teoretska znanja povežu s praksom i upoznaju se s onim što će ih sutra čekati na radnom mjestu. Moderna edukacija je dualna edukacija, odnosno spoj prakse i teorije, stoga je dobro da je taj model koji je u Europi prisutan već više godina, kvalitetno zaživio i kod nas - kazao je u prigodnom govoru rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić istaknuvši kako je bitno na temelju konkretnih primjedbi stalno edukacijom  nadograđivati svoje znanje i dolaziti do novih znanstvenih spoznaja. Naposljetku, naši znanstvenici ostvaruju vrhunske rezultate, a naše Sveučilište se plasira na visoka mjesta europskih i svjetskih rang lista.
Prigodom svečanosti rektor Ljutić dodijelio je i priznanja nastavnim bazama i to:
Hotelu Radisson Blu Resort, na prijedlog Ekonomskog fakulteta, tvrtci AD Plastik d.d., na prijedlog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, tvrtci Stabilnost d.o.o., na prijedlog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, na prijedlog Kineziološkog fakulteta,tvrtci CEMEX Hrvatska, na prijedlog Kemijsko-tehnološkog fakulteta,Ordinaciji dentalne medicine Ivan Galić na prijedlog Medicinskog fakulteta, Jadroplovu, na prijedlog Pomorskog fakulteta, Kliničkom bolničkom centru Split na prijedlog Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija, Kliničkoj bolnici Merkur na prijedlog Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, Udruzi za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, na prijedlog Sveučilišnog odjela za studije mora, Hrvatskom narodnom kazalištu Split, na prijedlog Umjetničke akademije te Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijska komora Split, na prijedlog Sveučilišnog odjela za stručne studije.
U ime nagrađenih nazočnima se obratio predsjednik Županijske komore gospodin Jozo Tomaš zahvalivši rektoru Sveučilišta, kao i svim profesorima na uspješnoj suradnji. 
Nadam se da smo uspjeli u  HGK-u opravdati očekivanja studenata te im dali oslonac za početak karijere. Važno nam je graditi dobre odnose  gospodarskom zajednicom, ali isto tako i s akademskom – kazao je Tomaš.
Priznanja su uručena i 14 studenata za izvrsno zalaganje na stručnoj praksi u navedenim tvrtkama, a svečanost je uveličao Akademski pjevački zbor „Silvije Bombardelli“ pod ravnanjem Anamarije Tadin.