Pred krajem ste svog studiranja ili ste upravo diplomirali i u potrazi ste za dobrim poslovnim prilikama? Pan-European Seal je plaćeni program osposobljavanja u trajanju od godinu dana za radna mjesta u Europskom patentnom uredu (European patent Office - EPO) i Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije (European Union Intellectual Property Office - EUIPO).

Program nudi mladim ljudima, različitih struka, koji su netom završili diplomske studije mogućnost stjecanja vrijednog profesionalnog radnog iskustva u multikulturalnom okruženju uz mjesečna primanja od 2000 EUR u jednom od gradova EU u kojem djeluju EPO i EUIPO (Alicante, Munchen). Sveučilište u Splitu je od 2019. godine dio mreže sveučilišta uključenih u Pan-Europan Seal program čija je svrha premostiti razlike između akademske zajednice i tržišta rada u području intelektualnog vlasništva.

Iskazi interesa za sudjelovanje u programu se zaprimaju do 11. ožujka 2020., nakon čega Sveučilište nominira do 10 najboljih studenata koji će imati mogućnost prijaviti se za otvorene pozicije u EPO-u i EUIPO-u.

Uvjeti za prijavu su dostavljen životopis u Europass formatu na engleskom jeziku, minimalno jedna preporuka te dokaz o pristupanju on-line tečaju.

Rang lista kandidata formirat će se sukladno dostavljenim dokumentima na sljedeći način:

·        Preporuka: 5 bodova po preporuci za 2 i više preporuka

·        Sudjelovanje u studentskim projektima: 5 bodova po projektu

·        Objavljeni znanstveni radovi ili kongresna priopćenja: 5 bodova po radu

·        Iskustvo volontiranja i studentskih poslova: za svaka 3 mjeseca 5 bodova

Ovisno o instituciji za koju se prijavljuju, studenti trebaju položiti i on-line tečajeve koji uključuju osnove intelektualnog vlasništva, a koji će im olakšati proces prijave i biti dobar uvod u opis mogućih poslova.

Iskaz interesa zajedno s popratnom dokumentacijom dostavlja se ispunjavanjem obrasca na linku: http://bit.do/pan-european-seal

Popis on-line tečajave kojima je potrebno pristupiti za potrebe iskaza interesa, te ih položiti u slučaju da student bude odabran za prijavu za otvorene pozicije:

Za EPO kandidate

·        Introduction to the European patent system (obavezno za sve)

·        Using CPC (obavezno za studente iz područja znanosti i inženjerstva)

·        The EPO as PCT authority (obavezno za sva ostala akademska područja)

Za EUIPO kandidate

·        EUTM in a Nutshell (obavezno).

·        RCD in a Nutshell  (obavezno).

Više informacija o Europskom patentnom uredu i Europskom uredu za intelektualno vlasništvo, kao i mogućnostima koje stipendija nudi možete pronaći u prezentacijama na slijedećim poveznicama:

Za više informacija možete se javiti Uredu za transfer tehnologije na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. illi na telefon: 566-882