Prijave timova za četvrto nacionalno natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda -  Ecotrophelia Hrvatska 2017. traju do 28. travnja. Završnica će se održati 5. lipnja na Prehrambeno - biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Organizator natjecanja je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), a suorganizatori su Prehrambeno - biotehnološki fakultet (PBF), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i eSTUDENT. 

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda koji se temelje na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Tim koji na nacionalnom natjecanju bude najuspješniji, predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati 22. i 23. studenog 2017. u Londonu. 

 Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja iz različitih područja (prehrambene tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, agronomije, ekonomije, dizajna te marketinga), a hrvatski predstavnici na dosadašnjim europskim natjecanjima ostvarili su zapažene rezultate. 

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda,koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici na Ecotrophelia Europe natječu za titulu najboljeg tima u Europi. Ecotrophelia je postala prepoznatljiv projekt, referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Mladi, kreativni i inovativni studenti koriste ovo natjecanje kao odskočnu dasku prema karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

Sve informacije, tijek i pravila natjecanja možete pronaći na službenoj web i Facebook stranici natjecanja.