Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović i Ivica Kožul, predsjednik Uprave tvrtke Brodomerkur potpisali su u ponedjeljak,  12. lipnja, Ugovor o kupnji poslovne zgrade Brodomerkur, temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o davanju suglasnosti Sveučilištu u Splitu za kupnju predmetne zgrade.

Potpisivanju Ugovora nazočili su prorektori Sveučilišta prof. dr. sc. Boris Maleš, prof. dr. sc. Branko Matulić, prof. dr. sc. Alen Soldo, prof. dr. sc. Marko Rosić, prof. dr. sc. Rosanda Mulić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Aleksandar Jakir s prodekanicama.  U prigodi potpisivanja ugovora rektor Anđelinović je kazao kako su pregovori su bili dinamični, a glavni cilj je bio smjestiti sve studente Filozofskog fakulteta pod jedan krov kako bi im se omogućili što bolji uvjeti  za iskazivanje svog potencijala u osmišljavanju kreativnih industrija, odnosno u području društveno-humanističkih znanosti.  Uz zahvalu svojim suradnicima, Filozofskom fakultetu i Brodomerkuru, rektor Anđelinović je posebno istaknuo punu podršku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, donedavnog ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pave Barišića i ministra državne imovine dr. sc. Gorana Marića.

Ivica Kožul, predsjednik Uprave Brodomerkura, iskazao je zadovoljstvo što će zgrada ipak ostati na dobrobit grada, odnosno Sveučilišta i studenata.  Dekan Aleksandar Jakir se zahvalio u ime svih djelatnika i studenata Filozofskog fakulteta te poručio kako su Vlada i Sveučilište  uložili u ono najvrednije što naša zemlja ima, a to su mladi i obrazovani ljudi.

Prorektor za studente, studentski standard i studentski sport izrazio je uvjerenje da će studenti Filozofskog fakulteta kada se nađu svi na jednom mjestu dati značajan obol studentskom aktivizmu. Petar Ramljak, predsjednik Studentskog zbora, uz zahvalu svim akterima, upozorio je kako se zbog studiranja na različitim lokacijama studenti Filozofskog fakulteta slabo poznaju uz nadu da će se to uskoro promijeniti te da će oni sada biti žila kucavica čitavog Kampusa.