Prema rezultatima upisa studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2017./2018. na Sveučilištu u Splitu je za jesenski rok ostalo slobodno 976 mjesta, od čega 523 na sveučilišnim studijima.
Što se tiče sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Kineziološkom i Medicinskom fakultetu. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Pravnom fakultetu.Na izvanrednim studijima, pak, najveći broj mjesta ima na Pravnom i Pomorskom fakultetu.
Na preddiplomskim stručnim studijima ostalo je ukupno 453 slobodna mjesta i to na svim sastavnicama koje ih izvode. Najmanje mjesta za jesen ostalo je na Građevinskom i Kemijsko-tehnološkom fakultetu, a najviše na Kineziološkom fakultetu i Sveučilišnom odjelu za stručne studije.
Prijave za upis na studij obavljaju se na mrežnoj stranici www.postani-student.hr putem koje se pristupa Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (NISpVU), sustavu pomoću kojeg kandidati prijavljuju polaganje ispita državne mature i prijavljuju se za upis na odabrane studije.