Dodjelom diploma polaznicima te zahvalnica predavačima u petak, 8. rujna u amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije završena je Ljetna škola Sveučilišta u Splitu. Tijekom 5 dana trajanja Ljetne škole održano je 20 programa, na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Umjetničkoj akademiji, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu te Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, a pohađalo ih je ukupno 114 studenata iz 10 zemalja.

Polaznike su tom prigodom pozdravili rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović te prof.dr.sc. Mirela Galić s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, članica Organizacijskog odbora Ljetne škole.

Rektor Anđelinović je uz zahvalu, studentima te voditeljima i predavačima, kao i dekanima sastavnica, istaknuo važnost internacionalizacije za naše Sveučilište, kazavši kako se iduće godine očekuje još veći broj programa i polaznika Ljetne škole. Iskazao je zadovoljstvo iznimnom suradnjom sa Sveučilištima u Coburgu (Njemačka) i Penn State (SAD) čiji profesori su zajedno s našima sudjelovali u održavanju pojedinih tečajeva.

Tijekom svečanosti predstavljene su sastavnice Sveučilišta u Splitu te izvedeni programi u sklopu Ljetne škole. U ime PMF-a govorila je dekanica prof. dr. sc. Jasna Puizina, Sveučilišni odjel za stručne studije predstavila je Ivana Čizmić, viši predavač, voditeljica Centra za cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih, FESB doc. dr. sc. Ivan Tomac sa Zavoda za strojarstvo i brodogradnju, a FGAG prodekanica izv. prof. dr. sc. Mirela Galić.

Cilj Ljetne škole Sveučilišta je omogućiti studentima i mladim stručnjacima iz raznih zemalja da steknu iskustvo multikulturalnog i interdisciplinarnog učenja na jednom od ponuđenih programa te mogućnost uspostavljanja suradnje s ostalim polaznicima škole i predavačima. Učenje se temelji na praktičnim primjerima, posjetima tvrtkama, a sve to uz zanimljiva predavanja stranih i domaćih predavača.