Tražimo najbolje u stvaranju inovacija - na prvom u nizu Hackathona koje organiziraju 24sata timovi će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 kuna, ali i za sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu u Instanbulu 2018.

Zagreb, 26. rujna 2017.
- Otvorene su prijave za 24sata Hackathon powered by Vipnet, na kojem nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine. Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu. Timovi će snage odmjeriti 14. i 15. listopada, a natjecanje će se održati u HUB385 u Zagrebu.

Idealni timovi su multidisciplinarni i imaju optimalno četiri, a maksimalno pet članova. Govoreći o natjecanju, Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja u Vipnetu, rekao je kako ne žele nikoga ograničavati, ali pobjeđuje tim koji izgradi najbolji analitički model te najuvjerljivije prezentira njegovu logiku i dodanu poslovnu vrijednost, te se nadaju i pozivaju što veći broj zainteresiranih kandidata iz različitih područja, poput dizajna, marketinga, matematike i generalno ljude iz biznisa, a ne isključivo informatičara, iako će svaki tim morati imati barem jednog programera.

Mi ćemo osigurati vrhunski mentoring sastavljen od stručnjaka iz područja analitike, baza podataka, korisničkog iskustva i marketinga. Osim mentora, tu su i klopa i cuga svih 24 sata natjecanja, a osigurat ćemo i smještaj onima koji dolaze izvan Zagrebačke županije.
- Svi ovi mentori bit će važni jer je tema 24sata Hackathona: Big Data. Svi će morati napraviti algoritam koji će moći prepoznati složene obrasce ponašanja u masi podataka. On će morati učiti iz njih i stvarati predikcije u realnom vremenu, a pobijedit će tim koji napravi najbolji analitički model - rekao je Luka Postružin, rukovoditelj poslovne inteligencije i razvoja skladišta podataka.

- Hackathoni omogućuju kompanijama s resursima i znanjem da se povežu s talentiranim pojedincima, start upima i ostalim kreativcima, od čega svi imaju koristi - rekao je Skender i dodao da mogućnost prepoznavanja talentiranih pojedinaca igra veliku ulogu, ali da je tu važna i razmjena znanja, iz čega se može razviti poslovna suradnja.
Sve o 24ata Hackathonu možete vidjeti i na Facebooku.