Sastanak dobrodošlice (Welcome Day) za strane studente, koji će tijekom zimskog semestra studirati na sastavnicama Sveučilišta u Splitu, održan je u ponedjeljak u Multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice, u organizaciji sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju.
Naime, u Split je pristiglo ukupno 130 inozemnih studenta iz različitih zemalja, poput Španjolske, Portugala, Poljske, Makedonije, Turske i drugih.
Tom prigodom studente je pozdravio prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu izrazivši veliko zadovoljstvo činjenicom da svake godine sve više mladih ljudi iz različitih zemalja bira upravo naše Sveučilište za odlazak na razmjenu studenata.
Ove godine prema najnovijim rangiranjem Times Higher Education-a naše Sveučilište je najbolje u Regiji, a pozicioniralo se i među 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Svjesni smo da moramo i dalje napredovati te razvijati što više programa na engleskom jeziku – kazao je rektor Anđelinović pozvavši studente da se upoznaju s našim Sveučilištem te u daljnjem razvoju svojih karijera odaberu i neke od naših poslijediplomskih studija.
Nakon uvodnih pozdrava Antonija Žaja iz Ureda za međunarodnu suradnju predstavila je studentima sve informacije o Kampusu, Sveučilištu, kao i gradu Splitu kako bi im olakšala njihov studijski boravak. Članovi studentske udruge ESN Split prezentirali su također svoj program Tjedna dobrodošlice za strane studente.