Promocija prve generacije studenata studija Medicina na engleskom jeziku, održala se u petak, 29. rujna, na Medicinskom fakultetu u Splitu. Tako je titulu doktorice, odnosno doktora medicine steklo 14 studenata iz raznih krajeva svijeta: Anna Helene Berkovic, Andre Nikolai Capitain, Johanna Sophie Dirkwinkel, Anja Engelking, Rebecca Louise Grimes, Samy Mehdi Ksouri, Yasmin Lundström, Viktor Marin Mastnak,  Inger Lise Saltvig, Leon Romeo Schmid, Philipp Hermann Martin Schubert, Alja Štefelin,  Zrinka Višak-Čagalj i Elena Zdrilić.
Studentima su se prigodnim riječima obratili i čestitali im na ovom velikom životnom uspjehu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, kao i prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta.  Rektor Anđelinović je ustvrdio kako je iznimno ponosan i sretan što nazoči promociji prve generacije studenata Medicinskog fakulteta, ali i cijelog Sveučilišta, koji su svoj studij završili na engleskom jeziku. Kako je rekao, internacionalizacija je ključna postavka strategije Sveučilišta, a cilj je povećati broj međunarodnih studenata.
- Studenti su prezadovoljni, a mi nismo još ni svjesni da su oni budući ambasadori Hrvatske, prenosit će priču o našem Sveučilištu i našem gradu - kazao je rektor.
Rektorovo mišljenje potvrđuje i Samy Ksouri, 25-godišnji Parižanin koji je proteklih šest godina studija proveo u Splitu.
- Prije mog dolaska u Split, ništa nisam znao ni o gradu ni o Sveučilištu. Želio sam studirati na engleskom jeziku pa kada sam vidio obavijest o upisima na splitski Medicinski fakultet, donio sam odluku u zadnji čas. Iako je dolazak ovdje bila avantura i nisam znao što očekivati, izuzetno mi je drago što sam došao. Profesori na Fakultetu i u KBC-u Split su bili posvećeni tome da nas nauče što više, svi su bili sretni i nasmijani, na predavanjima je vladala prava obiteljska atmosfera. Naučio sam i malo hrvatski jezik, pogotovo u bolnici s pacijentima, no kad je trebalo svi su nam pomagali, prevodili su nam i objašnjavali – ispričao nam je Samy nakon ceremonije promocije, povjerivši nam da će razmisliti da se u Split vrati opet i kao student nekog od poslijediplomskih studija našeg Medicinskog fakulteta.
Svoje oduševljenje studijem nije krila ni Yasmin Lundström kazavši nam kako je Split izvanredan grad u kojem je bilo divno studirati, a lako se privikla na mediteranski način života.
- Predavanja su bila jako dobro organizirana, bili smo raspoređeni u malim grupama, uz vrlo motivirane i kvalitetne profesore – istaknula je kazavši da joj se posebno sviđa što je podučavanje bilo usredotočeno na praktična znanja. S hrvatskim jezikom nije imala problema, jer kako nam je kazala, skoro su svi pacijenti dobro znali engleski jezik, a neki čak i njemački, ili bi im netko prevodio. U daljnjoj karijeri se Yasmin vidi kao pedijatrica u Njemačkoj, a boravku u Splitu je presudio jedan članak u novinama.
- Sasvim slučajno sam otkrila mogućnost studiranja u Splitu, odluka je pala nakon pročitanog teksta, a nisam požalila ni trenutka – zaključuje Yasmin Lundström.
Istog dana, u petak 29. rujna, na Medicinskom fakultetu je podržana još jedna promocija studenata, i to diplomiranih magistara farmacije. Kako je riječ je o zajedničkom petogodišnjem studiju, rezultatu uspješne integracije Medicinskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, promotori  svečanosti bili su prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta i prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan Kemijsko – tehnološkog fakulteta. 
Promovirani studenti su: Budetić Ina, Budimir Iva, Gabelica Nikolina, Grbeša Marijana, Hrgović Irena, Kapov Marija, Ledić Antonio, Leskur Željana, Ličanin Lucija, Međeši Damir, Mikić Anni, Mikulić Anita, Mišur-Milinković Karla, Modrić Mirko, Omrčen Monika, Prelas Tea, Prelčec Kristina, Radman Marija, Rušić Doris, Sedej Karolina, Smoljanović Antonia, Stojanac Andrea, Šarić Mia, Šuman Frane,Tegeltija Anamarija, Tokić Ana, Vlašić Hrvoje, Vučemilović-Šimunović Anita, Vučko Anamarija, Vučković Valentin.