Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu,  od siječnja 2018. u okviru Projekta Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu ima novi međunarodno konkurentan proizvod. Naime, KIFST kao perjanica splitskog sveučilišta u području studija koji se već šestu godinu provodi metodom učenja na daljinu, zatim kao nositelj Međunarodnog studija koji obrazuje studente-trenere stolnog tenisa iz 16 država sa svih 5 kontinenata, te naposljetku  realizator poslijediplomskog doktorskog studija kineziologije koji u akademskoj godini 2017./18. pohađa više od 50 % stranih državljana, pokrenuo je novi Međunarodni združeni studijski program košarke i sportskog menadžmenta. Ovaj  prvi  međunarodni združeni studijski program jedne sastavnice splitskog sveučilišta reliziran uz potporu Uprave Sveučilišta na čelu s rektorom  prof. dr.sc. Šimunom Anđelinovićem, KIFST provodi u partnerstvu sa Sportskim sveučilištem Kaunas iz Litve. Naime,  prošlog tjedna u Kaunasu počela je nastava za prvu generaciju studenata (akad . god 2017/18.).
Prvi semestar specijalističkog dipolomskog studija kojim se stiče 120 ECTS bodova trenutno pohađa 14 inozemnih studenata koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske i Norveške. Posebnu specifičnost ovog samofinancirajućeg studija predstavlja činjenica da su svi polaznici prve generacije strani državljani i da po prvi puta na jednom studijskom programu KIFST nemamo Hrvatskih državljana. 
Potencijal ovog studiija pored aktivnih sportaša-košarkaša prepoznali su i upisali i  dokazani košarkaški treneri kao što su: Aditya Samuel Vase (NBA LA Lakers basketball club USA), Abdelaziz Qarouach (Maroco), Jose Maria Rodes Blanco (Spain), Paulius Balčiūnas i Šarūnas Stanionis (Lithuania), Kari Kurronen i Reetta Hämeenoja (Finland), Jakub Lewandowski (Poland) itd.
Posebnu pohvalu za ovo postignuće zaslužuje uprava KIFST (prodekani prof. dr.sc. J. Paušić, prof. dr.sc.  Z. Grgantov i izv. prof. dr. sc. D. Čular)  na čelu sa dekanicom prof. dr. sc. Đurđicom Miletić,  voditelji studija (prof. dr. sc. Mario Jeličić, ispred KIFST i Irena Valentine, PhD, ispred Litvanskog partnera) te svi nastavnici koji su se priključili realizaciji ovog za naš Grad i Splitsko sveučilište iznimno važnog Projekta.
Drugi semestar studija realizirat će se u lipnju 2018. u Splitu, što je nova prilika za brendiranje i prezentaciju Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i splitskog sveučilišta kao poželjne znanstveno-sportsko-edukativno-turističke destinacije koja još jednom na primjeru Kineziološkog fakulteta u Splitu dokazuje da je sposobna ponuditi konkurentan međunarodni proizvod temeljen na znanju.