Prema unaprijed utvrđenom rasporedu od 14. do 19. siječnja 2018. godine, delegacija Sveučilišta u Splitu na čelu sa rektorom prof. dr. sc. Šimunom Anđelinovićem, prorektorima prof. dr. sc. Alenom Soldom, prof. dr. sc. Markom Rosićem i prof. dr. sc. Brankom Matulićem te prof. dr. sc. Majom Fredotović – dekanicom Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Jasnom Puizinom – dekanicom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Đurđicom Miletić – dekanicom Kineziološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Glorijom Vickov – dekanicom Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Zoranom Đogašom – dekanom Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Borisom Trogrlićem – dekanom Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, prof. dr. sc. Nikolom Račićem – dekanom Pomorskog fakulteta, izv. prof. art. Edvinom Dragičevićem – dekanom Umjetničke akademije, prof. dr. sc. Željkom Radićem – dekanom Pravnog fakulteta, doc. dr. sc. Josipom Ferri – pročelnicom Sveučilišnog odjela za studije mora, Ivanom Akrapom, viš. pred. – pročelnikom Sveučilišnog odjela za stručne studije, Mirtom Matošić – ravnateljicom Sveučilišne knjižnice, doc. dr. sc. Irenom Mišurac – prodekanicom Filozofskog fakulteta, doc. dr. sc. Domagojem Runjom – prodekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta, prof. dr. sc. Draganom Primorcem, Krešimirom Budišom - direktorom sveučilišnog UNIST tehnološkog parka Split i Jerkom Trogrlićem – stručnjakom za odnose s javnošću – vanjskim suradnikom Sveučilišta, posjetila je, uz već spomenuti Tehnion – Israel Institute of Tehnology još dvije značajne izraelske institucije – Weizmann Institute of Science i Peres Center for Peace and Inovation. Delegaciji su se pridružili prof. dr. sc. Jasmina Havranek – ravnateljica Agencije za znanost i visoko obazovanje te Darinko Bago – predsjednik uprave Končara.
Delegaciji je po samom dolasku u Tel Aviv zaželjela dobrodošlicu gospođa Tina Krce, opunomoćeni ministar i privremeni otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Državi Izrael, a koja je uvelike pomogla da posjet delegacije protekne u najboljem redu.
Po dolasku u kampus Tehnion koji je najjači izraelski tehnološki institut, delegaciju Sveučilišta u Splitu pozdravio je sam predsjednik Prof. Peretz Lavie i izrazio nadu da će se planirana suradnja ostvariti na obostrano zadovoljstvo. Predao je i poklon dobrodošlice rektoru Anđelinoviću koji mu se u uzvratnoj besjedi zahvalio na gostoprimstvu te mu uzvratio prigodnim uzdarjem. Potom je uža delegacija s njim obavila posebne razgovore u kojima je predsjednik prof. Lavie iskazao mogućnost da suradnja započne odmah na način zbližavanja znanstvenika koji rade u sličnim područjima u vidu mini konferencija, a isto tako i korištenjem znanstvenika oba sveučilišta u studijskim programima pored onih standardnih oblika suradnje u vidu razmjene studenata i profesora. Zaključeno je da će se organizirati posjet predsjednika i predstavnika Techniona Sveučilištu u Splitu u što skorijem roku. 
Posebni prezentacijski program Techniona je započeo sa predstavljanjem samog sveučilišta, njegove misije i vizije te postignućima koju je održao predsjednik Lavie, a s dodatnim detaljima nastavio podpredsjednik Tehniona, Prof. Boaz Golany. Potom je uslijedilo predstavljanje našeg Sveučilišta kroz prezentaciju koju je održao prorektor Alen Soldo. U nastavku su slijedile prezentacije sukladno onome što je našu delegaciju najviše zanimalo. Prvu u nizu održale su Ms. Dana Ben-Ari, Academic Relations Coordinator i Ms. Melinda Margulis, Erasmus+ Coordinator, a govorile su o studentskoj razmjeni i mogućnostima koje njihovo sveučilište nudi dolaznim studentima. Zatim je uslijedilo vrlo zanimljivo izlaganje o transferu tehnologije koju je održao Benjamin Soffer, CEO, Technion Technology Transfer (T3). Nakon tog, više teoretskog pristupa i razlaganja o različitim konceptima transfera tehnologije, prezentirana su nam dva praktična primjera iz kojih je bilo zorno vidljivo na koji način to funkcionira na Tehnionu. Cjelokupan postupak od istraživanja, razvoja, primjene i patentiranja softvera primjenjenog u hitnoj medicinskoj dijagnostici prezentirali su Ofer Talmor, CEO and Chen Itzhaki, CTO. Na kraju je Dr. Dana Sheffer, izvršna direktorica Bronica Entrepreneurship Center-a koji je njihov „laboratorij“ za postakademsko zapošljavanje, poentirala sjajnom prezentacijom na koji način rade ono zbog čega Izrael zovu „start up nacijom“. 
Delegacija je nadalje posjetila i Weizmann Institute of Science gdje imala predavanje koje je držao podpredsjednik Instituta specijaliziran upravo za transfer tehnologija i kemičar po struci prof. Mordechai (Mudi) Sheves. Posebno zanimljiv dio posjeta Izraelu bio je posjet instituciji Peres Center for Peace and Inovation u Tel Avivu-Yaffo koja njeguje nasljeđe pokojnog predsjednika Izraela i nobelovca Simona Peresa te iz njegove vojno-diplomatske, političke i društvene filozofije izvlači temeljni poučak kako napredak bilo kojeg društva mora počivati na inovacijama, kreativnosti i optimizmu. O tome je vrlo nadahnuto govorio iskusni izraelski diplomat i savjetnik pok. Peresa, gospodin Nadav Tamir. 
Na kraju delegacija je posjetila i Yad Vashem, izraelski službeni memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta. Uz posebno vođenje, posjet smo završili upisom u knjigu utisaka i uspomena gdje se cijela delegacija na čelu sa rektorom prof. dr. sc. Šimunom Anđelinovićem potpisala ispod slijedećeg teksta:
„Izraelski narod kao izabrani narod dao je nemjerljiv doprinos cijelom čovječanstvu pogotovo na području kulture, a dio tih vrijednosti trajno su utkane i u kulturu hrvatskog naroda. Sveučilište u Splitu želi i na području znanosti i obrazovanja, pogotovo kod transfera tehnologija i inovativnosti učiti i naučiti ono što izraelska znanost već daje svom narodu, a to je staviti se u službu razvoja vlastite države i tako unaprijediti hrvatsko društvo. Ovaj posjet bit će nam trajna inspiracija da kroz znanje i inovativnost širimo poruku međusobnog razumijevanja i mira. U ovom muzeju svi smo duboko dirnuti žrtvom izraelskog naroda zbog bezumne i nečovječne politike i stoga kao akademski građani i pripadnici hrvatskog naroda ustrajat ćemo u nastojanju da se to više nikad ne ponovi. Očekujemo da će naš dolazak u Izrael uroditi trajnim i iskrenim prijateljstvom i partnerstvom naših institucija i naroda.“