Delegacija Sveučilišta u Coburgu u sastavu: prof. dr. Christiane Fritze, rektorica, prof. dr. Friedemann Zeitler, dekan Odjela za dizajn s prodekanom prof. dr. Mariom Tvrtkovicem, prof. dr. Wolfram Haupt, dekan Odjela za primijenjenu znanost, prof. dr. Bernd Hüttl, prodekan Odjela za informacijske tehnologije i elektroniku, prof. dr. Hartmut Gnuschke, predstavnik Odjela za strojarstvo i automobilsku tehnologiju te prof. dr. Stefan Kalkhof, voditelj diplomskog programa Bioanalitika na Odjelu za primijenjenu znanost, od 24. do 26. siječnja boravi u posjetu Sveučilištu u Splitu.
Tom prigodom ih je u zgradi Rektorata u četvrtak, 25. siječnja, primio prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu s prorektorima prof. dr. sc. Markom Rosićem, prof. dr. sc. Alenom Soldom i prof. dr. sc. Brankom Matulićem te prof. dr. sc. Borisom Trogrlićem, dekanom Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije i Ivanom Akrapom, pročelnikom Sveučilišnog odjela za stručne studije. Podsjetimo, u travnju 2016. godine između Sveučilišta u Coburgu i Sveučilišta u Splitu potpisan je ugovor o suradnji, koji predstavlja temelj za suradnju dvaju sveučilišta u području znanstvenih i stručnih projekata, kao i razmjene studenata i nastavnog osoblja.
Na sastanku u Rektoratu se govorilo o proširivanju postojeće suradnje,a  rektorica Fritze je predstavila razvoj Sveučilišta u Coburgu s posebnim naglaskom na nekoliko istraživačkih projekata, istaknuvši 6,5 milijuna eura vrijedan projekt „Excellence Initiative“ u trajanju od pet godina. Sveučilište u Coburgu orijentirano je na praktičnu edukaciju studenata kroz praktične obrazovne, ali i istraživačke metode. Obrazovna filozofija Sveučilišta usmjerena je na primjenu stečenih teoretskih znanja na rješavanje specifičnih problema u praksi.
Stoga je  rektor Anđelinović njemačkoj delegaciji predstavio projekte našeg Sveučilišta, “Razvoj poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu”, kojim će biti stavljen u funkciju prvi inkubator takve vrste u našoj regiji, te tri infrastrukturna projekta koji predstavljaju kapitalna infrastrukturna ulaganja, a pripremljena su s ciljem jačanja kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije radi poboljšanja kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti. Rektor je istaknuo kako se realizacijom projekata očekuje  jačanje znanstveno-istraživačke pozicije Sveučilišta u Splitu kako bi postao zamašnjak razvoja ne samo Grada Splita i Jadranske regije, već i Hrvatske u cjelini. Također je bilo riječi i o projektima nastavnih baza, postakademskog zapošljavanja te o projektu STIM REI našeg Znanstvenog centra za izvrsnost te Centrima kompetencija, usmjerenih na jačanje suradnje s gospodarstvom. U sklopu posjete Sveučilištu delegacija iz Coburga će posjetiti  više sastavnica našeg Sveučilišta.