Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Rekonstrukcija studentskog doma „Bruno Bušić“ održano je u srijedu, 31. siječnja, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislavom Petricom i prof. dr. sc. Branko Matulić, prorektor za kvalitetu, kulturu i umjetnost Sveučilišta u Splitu, uz nazočnost pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Stipe Mamića.

Projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." Bespovratna sredstva po ugovoru iznose 32.550.000,00 kuna.

Projektom rekonstrukcije namjerava se osigurati 174 smještajne jedinice, za 465 osoba, od čega 121 trokrevetnih soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Uz rekonstrukciju-nadogradnju jednog kata (četvrti kat), rekonstrukcija Doma obuhvaća kompletno uređenje postojećih prostora, potpunu zamjenu postojećih sustava grijanja i hlađenja, uključivo izvedbu sustava pripreme tople vode pomoću sustava sunčevih kolektora na krovu zgrade, zatim zamjenu sustava elektroinstalacija uz potpunu zamjenu rasvjetnih tijela LED učinkovitom rasvjetom, kao i radove na kompletnom pročelju kako bi se povećala toplinska izolacija tj. smanjio gubitak topline.
Rekonstrukcijom je predviđeno uvođenje lifta za osobe sa smanjenom pokretljivosti. Također, uredit će se i malonogometno i košarkaško igralište te urbana oprema za odmor i rekreaciju u zelenilu.