Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije “More i krš“  i splitska udruga Sunce nove su nastavne baze Sveučilišnog odjela za studije mora.
Suradnju će ostvariti temeljem ugovora kojeg su u srijedu 28. veljače u vijećnici rektorata potpisali rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, pročelnica Odjela za studije mora doc.dr.sc. Josipa Ferri, ravnatelj javne ustanove
„More i krš“ Ivan Gabelica, dipl. ing te izvršna direktorica udruge Sunce Gabrijela Medunić-Orlić, dipl. ing.
Iznimno mi je zadovoljstvo činjenica da Sveučilište proširuje svoju mrežu nastavnih baza te da se studentima pruža sve više prilika za dobivanje kvalitetne stručne prakse. To je u skladu s našim ciljem da otvorimo Sveučilište prema zajednici i društvu. Takve suradnje su prepoznate kao važne za razvoj, kako gospodarstva, tako lokalne zajednice i podupirat će se kroz EU projekte – kazao je rektor Anđelinović.
Prema riječima pročelnice Ferri inicijativa o dodatnim mogućnostima stručne prakse i proširivanjem suradnje s drugim ustanovama krenula je s ciljem da se studente što kvalitetnije tijekom studija pripremi za tržište rada, odnosno da uz znanje koje usvoje, dobiju uvid i u realne uvjete rada te steknu praktične vještine.
Ustanova „More i krš“, kako je istaknuo ravnatelj Gabelica, ima puno mogućnosti i ideja koje želi realizirati u suradnji s Odjelom, ali i drugim fakultetima. Stoga, pozdravljaju inicijativu otvaranja Sveučilišta prema zajednici. Na isti način razmišljaju i u udruzi Sunce koja je dosad već ostvarila nekoliko uspješnih projekata sa sastavnicama Sveučilišta.
Podsjetimo, nastavne baze će povezivanjem prakse, znanosti i istraživačkog rada, za studente Sveučilišta u Splitu, odnosno Odjela za more organizirati izvođenje dijela nastave, odnosno stručne prakse, u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina/kompetencija.
Praktična nastava, odnosno stručna praksa izvodit će se pod vodstvom i nadzorom nastavnika Sveučilišta u Splitu, odnosno Odjela za studije mora uz sudjelovanje stručnih osoba - mentora zaposlenih u nastavnoj bazi, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija