Panel rasprava „Izazovi uvođenja eura u Hrvatsku“ u okviru koje je guverner Hrvatske narodne banke dr. sc. Boris Vujčić  predstavio Strategiju Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske narodne banke za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj, održana je u petak, 9. ožujka, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.
Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović izrazio je zadovoljstvo što se o važnim temama za sudbinu Republike Hrvatske raspravlja upravo na Sveučilištu jer je jedan od strateških ciljeva otvaranje Sveučilišta prema svojoj okolini čime ono postaje predvodnik ključnih tema vezanih za gospodarstvo naše regije i domovine u cjelini. Istaknuo je kako je Europska unija Sveučilištu otvorila brojne mogućnosti koje su uspješno realizirane čemu svjedoče ugovoreni projekti čija je ukupna vrijednost veća od dobivenih proračunskih sredstava.
- Pokazatelji govore da je jug Hrvatske skoro dvostruko lošiji lošiji od sjevera kada je u pitanju primjena novih tehnologija u gospodarstvu. Da bismo pomogli u rješavanju, odnosno prevladavanju ovog problema,
Sveučilište će kroz tri projekta u vrijednosti 189 milijuna kuna nabaviti vrijednu opremu na kojima će se moći koristiti i gospodarstvenici – kazao je rektor Anđelinović, naglasivši važnost  uvođenja dodatne stručne prakse u nastavne procese. Sveučilište ima ogroman potencijal koji treba iskoristiti kako bi se pomoglo gospodarstvu, zaključio je rektor Anđelinović, kazavši kako je Sveučilište spremno na nove izazove.
Pozdravnu riječ okupljenima uputila je i dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Maja Fredotović kazavši kako je u ovom trenutku pitanje kada i kako ući u eurozonu iznimno važno pitanje za našu zemlju, osobito za jug Hrvatske te je izrazila nadu da će ovaj skup odgovoriti na brojne nedoumice.
Nakon uvodnog obraćanja Ante Šošića, zamjenika splitsko-dalmatinskog župana te Mirjane Čagalj, potpredsjednice Hrvatske gospodarske komore, uslijedilo je predstavljanje Strategije uvođenja eura, koje je održao guverner Boris Vujčić. 
Uz guvernera HNB-a, u panel raspravi su potom sudjelovali prof. dr. sc. Mario Pečarić s Ekonomskog fakulteta u Splitu, dr. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Sanja Biočić, članica Uprave tvrtke AD Plastik za financije, Zvonimir Savić, direktor sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Splitske banke OTP Group, te moderator prof.dr.sc. Dražen Derado s Ekonomskog fakulteta u Splitu.