VI. Rotary Forum koji se ove godine bavio temom Obrazovanje održan je u subotu 17. ožujka u dvoranih Hrvatske odvjetničke komore Split.
Forum je okupio brojne sudionike, stručnjake iz područja obrazovanja, a kao izlagači sudjelovali su i predstavnici splitskog sveučilišta rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc.Šimun Anđelinović govorio  je izazovima i budućnosti visokoškolskog obrazovanja, dekanica Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Gloria Vickov o interkulturalnoj pismenosti i hrvatskoj kulturi u učenju engleskog jezika dok je dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš izlagao na temu studiranja u inozemstvu,odnosno obrazovanju bez granica.
- Obrazovni sustav i obrazovanje samo po sebi, nužan su uvjet za život društva i gospodarstva. Možemo samo zamisliti brojne nikad uspostavljene poveznice istih, a koje bi trebalo što prije formirati i trajno njegovati. Stoga smo za zadaću Foruma odredili kreativno i kritičko preispitivanje ovih poveznica od strane eminentnih i priznatih znanstvenika, stručnjaka i intelektualaca kako bismo osvijestili mogućnosti i ponudili smjernice za budućnost – kazao je Josip Mrklić, predsjednik Rotary Cluba Split, zahvalivši Sveučilištu u Splitu na pomoći u organiuzaciji foruma i značajnom odazivu sudionika.
Govoreći o visokoškolskom obrazovanju rektor Anđelinović je istaknuo glavne zadaće Sveučilišta kao osnovne poluge u tom procesu, a to su strateško upravljanje, stvaranje mogućnosti dodatnih financiranja, prvenstveno iz EU fondova, snažno povezivanje s gospodarskom i lokalnom zajednicom, internacionalizacija, razumna kadrovska politika uz, prije svega, znanost i nastavu kao glavne odrednice.
U svom izlaganju upoznao je nazočne sa misijom i vizijom Sveučilišta, pokrenutim projektima, planiranim aktivnostima i ciljevima za budućnost institucije.
- Cilj nam je da Sveučilište bude održivo, odnosno da ne ovisi isključivo o proračunskim sredstvima financiranja, zatim uspostava modela direktnog financiranja istraživanja u malim i srednjim zemljama, međunarodna vidljivost i međunarodni kriteriji te novi moderni oblici podučavanja – kazao je rektor Anđelinović napominjući kako nam je potreban inovativan društveni i gospodarski koncept kojeg pokreće upravo sveučilište.