U četvrtak, 31. svibnja 2018. god. ugostili smo u Studentskom centru 50 maturanata , gimnazijalaca iz Bosne i Hercegovine, općine Prozor Rama i dijela Bosne. Na Kampusu im je srdačnu dobrodošlicu uputio studentski kapelan dr.sc.don. Mihael Prović u svoje osobno ime, kao i u ime Pastorala mladih splitsko makarske nadbiskupije, te u ime Studentskog centra Split. Naglasio je da uprava i djelatnici Studentskog centra čine sve kako bi se svi studenti osjećali dobrodošli, sigurni i zadovoljni u studentskom kampusu. Približio im je mogućnosti i bavljenja raznim aktivnostima, pozvavši ih da se sutra kada postanu studenti i sami uključe u neke od njih. Kako je bio i dan splitskih studenata Herceg-Bosne bila je to dobra prilika da se kroz ugodno i radosno druženje uvjere u sve ono što je don Mihael spomenuo. Predstavnici Udruge studenata iskazali su svoju spremnost za pomoć budućim studentima .
Prije posjeta kampusu i ručka koji je za njih bio organiziran u restoanu Kampus, gđa. Kristina Nuić Prka provela je goste kroz splitsku staru gradsku jezgru, pokazavši im njene mnoge povijesne znamenitosti. U splitskoj katedrali gimnazijalce i njihove profesore primio je i pozdravio don Tomislav Čubelić, a na poseban način ih je dočekala i dalmatinska klapa koja je u Vestibulu zapjevala gostima u čast dobrodošlice.
Gđa.izv.prof.dr.sc . Marija Boban, predstojnica Katedre za ekonomske i financijske znanosti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, srdačno je pozdravila buduće studente i njihove profesore poželjevši ugodan boravak i uspjeh na državnoj maturi.

Ovaj posjet plod je suradnje s Hrvatskim kulturnim društvom Hrvatska sloga Rama, a veliki doprinos ostvarenju posjeta dali su voditelji Kulturno-umjetničke udruge Sveti Klemet, gđa. Mladenka i g. Pave Gruica.
Pored učenika i njihovih roditelja ovaj stručni izlet  pomogla je Općina Prozor-Rama te Grad Split. Bio je to kratak, ali vrlo sadržajan posjet prilikom kojeg su se budući studenti (koji su većinom izabrali studije iz STEM područja) upoznali s mogućnostima koje pruža Studentski centar i čitavo splitsko sveučilište. Nadamo se da će odabrati Split i njegovo Sveučilište za početak i realizaciju svog akademskog puta.