Slijedom novonastale situacije uzrokovane pandemijom COVID - 19 i činjenicom da je Krizni stožer Republike Hrvatske naložio zatvaranje škola i fakulteta od 16. ožujka 2020. godine svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu Bruno Bušić, a do useljenja u dom se nalaze u privatnom smještaju i korisnici su subvencije Studentskog centra Split u iznosu od 200 kn, morat će dokazati namjensko trošenje sredstava – subvencije.
Student je dužan, u svrhu dokaza, priložiti zaključen Ugovor o najmu stana i plaćenu stanarini za tekući mjesec, nakon čega će Studentski centar Split izvršiti isplatu subvencije.
Svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu Bruno Bušić i korisnici su subvencije, a zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, i izloženi su dodatnim financijskim poteškoćama mogu se prijaviti za smještaj u domu.
Prijava za smještaj u domu vrši se ispunjavanjem Obrazac za useljenje u studentski dom Hostel Spinut u profesorske apartmanima po cijeni od 630kn mjesec.
Za samo preseljenje studentima će biti na raspolaganju vozila i vozači Studentskog centra.
Skorašnjim okončanjem radova na domu Bruno Bušić, studenti će biti u mogućnosti preseliti se u isti. Sukladno potpisanom ugovoru studenti koji odbiju Poziv na useljenje u studentski dom gube pravo na subvenciju.
Napominjemo da će subvencija za ožujak biti isplaćena u idućih nekoliko dana.