U Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac 16. studenog 2018. u 19:00 sati svečano će biti otvorena izložba Dražena Pejkovića pod nazivom "Kloniranje".
Kloniranje je šesti dio ciklusa „Genesis“, a predstavlja autorsko manipuliranje tehničkim i vizualnim svojstvima fotografije umjetničkog djela, pri čemu umjetničko djelo, fotografiju i računalnu manipulaciju kreira isti autor. Rad se izvodi u tri faze. U prvoj su fazi kombiniranom tehnikom izrađeni skulptura ili objekt. U drugoj se fazi rad fotografira, odnosno "pretvara" u rasterski zapis, koji se u trećoj fazi računalno obrađuje kroz nekoliko programa. U konačnici se rad sastoji od dvaju dijelova : "originala" i "njegova klona ili klonova ". Klonovi su digitalno pripremljeni da se mogu dvodimenzionalno projicirati ili tiskati na papiru, platnu, foliji, metalu ili drvenoj podlozi. 
Izložbu, u nazočnosti autora, predstavit će Matko Trebotić , a bit će otvorena do 26. studenoga 2018. 
Iz teksta dr. sc. Andreja Radmana za izložbu „Kloniranje“: 
Nedavna studija o Rembrandtu potvrđuje kako smo dosegnuli tehnološku sofisticiranost (bilo je samo pitanje vremena) koja se temelji na preciznom 3D skeniranju (doslovno) i digitalnom arhiviranju umjetnikova cjelovitog opusa, a koja nam omogućuje nagađanje o tome što bi umjetnik odabrao za sljedeći projekt. Pritom se ne misli samo na sadržaj ('što' – u ovom konkretnom slučaju – portret srednjovječnog muškarca sa šeširom i bradom, desni profil), već i na metodu ('kako' – strukturu i teksturu nanosa pigmenta na platno). Takvim 'kloniranjem' stvara se djelo čiju bi autentičnost potvrdili i najsumnjičaviji znalci. Znači li to da danas svatko može napraviti uvjerljiv falsifikat, odnosno sljedeći element u prekinutom nizu (tri i pol stoljeća nakon slikareve smrti)? Odgovor je na ovo pitanje simptomatičan. Da, svatko osim umjetnika samog!(...)
Dražen Pejković, mag. ing. arh. i urb., rođen je 14. 2. 1968. godine, a živi i radi u Splitu. Diplomirao je je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine. Bavi se urbanizmom i arhitekturom, te slikarstvom i skulpturom. Predsjedavao je Društvom arhitekata Splita i aktivno sudjelovao u nizu izdavačkih projekata. Višestruki je dobitnik nagrada na urbanističko-arhitektonskim natječajima, a sudionik je nekoliko skupnih i samostalnih umjetničkih izložbi. Sudjelovao je u radu desetak žirija u postupku provedbe urbanističko-arhitektonskih natječaja, a član je i nekoliko stručnih komisija s područja urbanizma i arhitekture. Autor je niza stručnih tekstova objavljenih u ČIP-u i Slobodnoj Dalmaciji.