Samostalna izložba autora Milana Zoričića naziva Tijela od boje otvorit će se u srijedu 28. studenoga u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“. Autor će se predstaviti s 10 radova (slika - objekata) različitog formata, ne baš uobičajenih geometrijskih oblika, od pravokutnika i kruga pa do trokutnih forma s kojima i počinje prodor u prostor. Uglavnom su to drveni okviri obloženi platnom na koje se prethodno prenijela površina zidne freske (affresco strappato). Autor na pojedinim radovima intervenira dubljenjem i prosijecanjem, tako da se slika - objekt transformira u trodimenzionalni entitet. Za autorov umjetnički izričaj Tonći Šitin kaže: „Dugogodišnji rad kao da je u složenoj i prastaroj affresco tehnici našao nove optičke i taktilne asimilacije koje u središte stavljaju samu suštinu stvari koja se transformirana u predjelima podsvijesti pretvara u govor o svijetu koji pulsira minimal artom.“ Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita i i Ministarstva kulture, koje ju je uvrstilo u projekt „Europska godina kulturne baštine 2018.“ Izložba je otvorena do 9. prosinca 2018.
O autoru: Milan Zoričić rođen je 8. siječnja 1955. u Drnišu. Od svoje prve godine živi u Kninu gdje završava osnovnu školu i gimnaziju a 1973. godine upisuje se na Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Već nakon prve zagrebačke izložbe 1975. počinje se intenzivnije baviti slikarstvom. Ubrzo se susreće sa značajnim imenima hrvatskog slikarstva (Vaništa, Micheli, Tartaglia i drugi). Do sada je izlagao na tridesetak samostalnih i na više kolektivnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu. U razdoblju od 1982. do 1990. godine sudjeluje u radu Kninskoga likovnog kruga, čiji je jedan od utemeljitelja. Tih godina intenzivno radi kao dizajner i projektant interijera te obiteljskih kuća u Dalmaciji. Od 1988. postaje član HDLU-a Split i ZUH-a (danas HULU i HZSU). 1990. angažiran je na izradi fresaka u nekoliko crkava u Italiji. 1997. i 1998. u Milanu surađuje sa studijem Sottsass Assocciati.,(Sottsass tada jednim od vodećih svjetskih studija dizajna i arhitekture,čiji je osnivač Ettore Sottsass uvršten u grupu petorice najvećih svjetskih dizajnera. 
Milan Zoričić za studio Sottsass 1997. godine izrađuje pet panoa s prikazima budućeg aerodroma Malpensa u Milanu i s tim radovima se predstavlja na izložbi Veliki novi projekti talijanskih transportnih građevina 1988. godine u Palazzo Triennale di Milano. 2001. godine, također, u Milanu osnivač je grupe „Metarazionalità“, uz talijanskog slikara Beppea Bonettija i Nijemca RudolphaRainera. Zajedno su izlagali u Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini. 
Od 2001. godine tehnikom affresco strappato izrađuje većinu slika u za to posebno opremljenim atelijerima u Kninu i Bergamu. Živi i radi u Kninu.