Mala koncertna sezona u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac 2018. ugostit će mađarskog skladatelja Mátyása Wettla i ansambl S/UMAS iz Splita 5. prosinca 2018. u 20:00 sati.
Mađarskog kompozitora Mátyása Wettla i ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS po prvi put je spojila Rezidencija muzičkog salona. Nakon toga je uslijedilo 20 dana stvaralaštva u kojima su skladatelj i ansambl sudjelovali u sukreaciji novih skladbi, instrumenata i iskustava. Wettl, izvlačivši inspiraciju iz ansambla, i obratno još jednom kreće u potragu za novim zvukom.
Mátyás Wettl rođen je u Mađarskoj. Studirao je kompoziciju u Budimpešti i Amsterdamu. Zanimaju ga stvaranje glazbe, imena i sirup. Ne zanimaju ga auti. To je sve što trebamo znati. "Mrzim govoriti o sebi ili o svojoj glazbi.""Ako ste zainteresirani, otiđite na koncert ili poslušajte snimku. Zašto pričati? Glazba bi trebala govoriti u svoje ime. Ili možete pogledati partituru. Kirurg ne odaje koji nož koristi da ukloni Vaše slijepo crijevo."Unatoč tome, nije mu problem govoriti o Béli Bartóku. "Njegov Mikrokosmos je napisan kao klavirska metoda za djecu, ali on razlaže svaki osnovni problem komponiranja - formu, kontrapukt. To djelo bilo je moja biblija."Wettla fascinira klasična glazba. "Jorrit Tamminga me naučio da postoje tri načina na koje možete slušati koncert. Sjedeći, stojeći ili plešući. Moju glazbu slušate sjedeći."

S/UMAS
Ansambl S/UMAS djeluje od 2015. godine kada je osnovan pri Umjetničkoj akademiji u Splitu na inicijativu docenta Gordana Tudora, saksofonista i skladatelja te umjetničkog voditelja ansambla. 
Ansambl bilježi veliki broj nastupa od kojih se ističu: nastup na festivalu 4. Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, suradnja s ansamblom iz Belgije „Ensemble Hopper“ i Vincentom Royerom, nastupi na 7. i 8. Danima nove glazbe u Splitu, „S/UMAS goes pop“ koncert humanitarnog karaktera za Udrugu MoSt, Atlas života – rođendanski koncert Dubravka Detonija sa ansamblom S/UMAS, solisti S/UMAS-a na 29. Muzičkom biennaleu Zagreb (Ivana Bandalo , Deni Pjanić , Luka Jadrić), 5. Izlog suvremenog zvuka i radionica s Timom Hodgkinsonom, *nastup na godišnjoj skupštini Hrvatskog društva skladatelja, sudjelovanje na 54. i 55. Glazbenoj tribini u Opatiji , nastup na Danima Julija Kniffera u Osijeku, te pokretanje festivala Split Art Convention, gdje su i nastupili. Kroz projekt „Music bus“ S/UMAS kontinuirano upoznaje mlađe naraštaje sa suvremenom glazbom i improvizacijom.