U Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac 24. svibnja 2019. u 19:00 sati bit će svečano otvorena izložba Dijane Lukić, pod nazivom „20 SELFIJA Dijane L.“
Novi je to ciklus autorice, koja će se prvi put predstaviti splitskoj publici. Bit će izloženo 20 autoportreta u tehnici ulja na platnu, nastalih u razdoblju od deset mjeseci. Izložbu će predstaviti kustosica prof. dr. Zlata Tomljenović, a u glazbenom dijelu otvorenja na saksofonu će nastupiti Filip Dujmović, student druge godine Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu. Izložba ostaje otvorena do 7.lipnja 2019.
Pred nama se nalazi novi ciklus slika Dijane Lukić pod nazivom 20 selfija Dijane L. Sadržajni okvir radova čini 20 autoportreta, nastalih u razdoblju od deset mjeseci. Na autoportretima prevladavaju teška raspoloženja i emocije - tuga, briga, povrijeđenost, rezignacija, patnja. Glavna ideja autorice jest otvaranje vlastite intime prema svijetu kroz popularnu formu selfija. Međutim, ona to ne čini na uobičajen način - slikajući sebe u najboljim i reprezentativnim izdanjima, kreirajući na taj način idealiziranu sliku o sebi, već polazi sa suprotnim ciljem prikazivanja same sebe u teškim trenucima, tijekom intimne drame prevladavanja osobne krize. Također, prikazujući samu sebe kroz prezentirani ciklus slika, autorica na neposredan i nedvosmislen način nudi publici svoju intimu i "srce na dlanu". Izražava se u tehnici akrila, a pri slikanju se služi kako čistim, kontrastnim bojama tako i mirnijom, tonskom paletom, ovisno o psihološkom stanju kojeg prikazuje. Emocionalna ekspresivnost očituje se u snažnim, spontanim, gestualnim potezima kista, kojima se naglašava dramatika određenoga psihološkog stanja. Na taj način otkriva se vještina autorice koja se prezentira kao vrsni portretist i koja vlastitu strast slikanja ljudskog lica demonstrira kroz različite likovne situacije, ne bojeći se stilske raznolikosti i eksperimentiranja bojom i potezom kista.(…) 
O autorici:
Dijana Lukić rođena je 1970. u Rijeci. 1994. diplomirala studij likovne kulture,već 20 godina radi kao profesorica likovne kulture, voditeljica i organizatorica likovnih radionica i tečajeva u Art & Hobby u Rijeci. Kao likovna pedagoginja ostvarila je mnoge projekte i suradnje s različitim udrugama i institucijama. Kao umjetnica aktivno djeluje zadnjih 15 godina. Do 2008. bavila se pretežno kiparstvom. Od 2008. intenzivno se bavi slikarstvom. Do 2015. radila je velike formate grupa i grupnih portreta, izrazito socijalno angažirane tematike. Nakon 2015. radi velike i cjelovite opuse psiholoških portreta, konceptualno formatirane u veće instalacije. Umjetnica djeluje i na području književnosti, kao autorica poezije, kraće proze, drame i scenarija. Zadnjih godina koristi se i filmom i videom kao formom tretiranja nekih složenijih koncepata.