Projekcija dokumentarnog filma “Every living thing" – experiencing bioblitz održat će se u četvrtak, 16. veljače, s početkom u  10 sati u amfiteatru A 03 u Zgradi tri fakulteta, R. Boškovića 38.

Riječ je o filmu koji se bavi istraživanjem svih aspekata prirode kukaca, biljaka, gljiva, gmazova, vodozemaca, riba, dagnji i sisavaca koji žive u zaštićenom području Velikog jezera  u New Brunswicku, u Kanadi.

UN-ovo „Desetljeće biološke raznolikosti (2011-2020“) je u tijeku i film je proizveden u suradnji s BiotaNB programom muzeja New Brunswick. Riječ je o dvadesetogodišnjem projektu istraživanja bio- raznolikosti te utvrđivanja i katalogiziranja vrsta u provinciji New Brunswick, prije nego ljudsko zadiranje i klimatske promjene pojačaju svoj utjecaj (everylivingthing.life).

Lloyd Salomone, producent ovog filma,  istraživač je, pisac i producent. Vlasnik je tvrtke Flower Power Production Inc sa sjedištem u Frederictonu (New Brunswick) koja se bavi dokumentarnim filmovima i digitalnom produkcijom. 

Od 2003. godine, Salomone je napisao, producirao i provodio istraživanja za 10 dokumentarnih filmova i digitalnih multimedijskih projekata. Njegove su dokumentarne filmove prikazivale kanadske televizijske mreže (Canadian Broadcasting Corporation, Bravo Channel, Aboriginal Peoples Television Network),filmovi su gledani putem usluge prijenosa „videa na zahtjev“ te prikazani na filmskim festivalima, a korišteni su i u edukativne svrhe.
Autor je knjige Mediation on Money: Balancing Life and the Global Economy te producent dokumentarnog filma Every Living Thing - experiencing a bioblitz.