Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizira prve Sveučilišne jadranske igre.
Manifestacija započinje u subotu 1. travnja 2017. ”warm up” zabavom u Culture Club Revelin.

Kako bi se zabava nastavila, u nedjelju 2. travnja 2017. u Gradskom bazenu na adresi Dr. Ante Starčevića 22 u Dubrovniku, započinju Sveučilišne jadranske igre. Otvaranje regularnog programa je u 18:30 sati, kada će predstavnici Sveučilišta održati pozdravne govore.
Igre, prema rasporedu, započinju u 19:00 sati, a garantiraju ”more” zabave (veslo, mošarka, morska alka, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje). Sveučilišne jadranske igre inačica su već postojećih Jadranskih igara, a organiziraju se s ciljem poticanja većeg broja studenata na bavljenje sportom. Prijave natjecateljskih timova odvijati će se preko web stranice www.sveucilisnejadranskeigre.com (stranica će biti objavljena 3.ožujka), a do tad je možete vidjeti na web adresi: https://jadranskeigre.wixsite.com/sveucilista

Prijave traju do 10. ožujka u 12:00 sati. Prijavljuju se pojedinci, a ne ekipe, tako da se mogu pomiješati studenti s različitih smjerova jednog sveučilišta. Cilj Igara je edukacijsko-zabavni i ovim činom SZDU želi stvoriti nova prijateljstva, kontakte, te ostvariti daljnju međusveučilišnu suradnju.
Konačne liste natjecatelja i timovi biti će poznati 13. ožujka u 12:00 sati te će natjecatelji biti obavješteni putem e-maila i službene stranice Studentskih jadranskih igara. Pri izboru timova primjenjivat će se više kriterija (bavljenje sportom, hobiji, razlozi za prijavu,…) kako bi izabrali najbolje od najboljih.

Budući da se ovaj događaj odvija po prvi put, Sveučilišni zbor u Dubrovniku surađivat će sa ostalim zborovima i Sveučilišta u Republici Hrvatskoj kako bi se olakšalo, financiralo ili barem sufinancirao prijevoz i smještaj natjecateljima u Dubrovniku.

Igre se u Dubrovniku po prvi put održavaju, kao Dan sporta, u suradnji s Adria events agency, a cijeli koncept osmišljen je po uzoru na izvorne Jadranske igre. SZDU poziva naše Sveučilište i sportske saveze da se priključe i daju potporu ovoj manifestaciji. 

Molimo studente splitskog Sveučilišta koji se prijave na igre da nam se nakon prijave obrate na mail
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
kako bismo im osigurali prijevoz do odredišta.