U palači Milesi u Splitu u subotu, 1. travnja, svečano su otvoreni 13. 'Dani kršćanske kulture', a manifestaciju je otvorio splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. sc. Marin Barišić.

Ravnatelj manifestacije dr. sc. Miro Radalj ovom prigodom istaknuo je kako je pred publikom bogat program koji uključuje mnoštvo zanimljivih sadržaja, a u kojem se kao novost programa ističe Salon suvremene sakralne likovnosti koji se po prvi put odvija u sklopu manifestacije. U sklopu  Salona suvremene sakralne likovnosti dodjeljuje se Velika nagrada Salona, a ove godine prema izboru Umjetničkog vijeća Salona u sastavu dr. sc. Branka Matulića, akademske kiparice Dijane Ive Sesartić i akademskog slikara Stjepana Ivaniševića odabrana su dva laureata: akademski kipar Kruno Bošnjak s radom 'Mesija' i akademski slikar Vladimir Meglić sa slikom 'Abrahamovi posjetitelji'.

Ovogodišnji program održava se od 1. do 11. travnja u organizaciji nakladne kuće Verbum, uz suorganizaciju programa s Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, kao i pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarske nadbiskupije te županija i gradova u kojima se manifestacija održava, a u zajedničkom kreiranju programa sudjelovalo je i šesnaest institucija koje su svoj doprinos dale u su-organiziranju pojedinih programskih točaka koje uključuju tisuću sudionika programa.
Svečano otvaranje manifestacije u glazbenom smislu upotpunio je sastav Chorus Cantores, a program je vodila Nevena Domazet.

Više o programu u gradu Splitu na linku:
http://www.danikrscanskekulture.info/raspored.php?program=14&grad=1&kategorija=1